Carlos González en el pregó de Diversa: “Ni un pas arrere en drets, en llibertat, en diversitat i en igualtat”

Carlos González en el pregó de Diversa: “Ni un pas arrere en drets, en llibertat, en diversitat i en igualtat”

L’alcalde d’Elx i la regidora de Cultura i Joventut, Marga Antón, participen en l’acte de tancament del festival anit a L’Excorxador davant prop d’un miler de persones


“Només un minut per a dir-vos dues coses que em semblen importants en una nit com aquesta. La primera que és una immensa alegria veure-us ací, sense màscara, gràcies per vindre. I vull també agrair Samantha que haja volgut estar amb nosaltres i participar en aquest Diversa. I el més important que vull dir-vos és ni un pas arrere en drets, en llibertat, en diversitat i en igualtat. Ni un pas arrere”, va destacar anit l’alcalde d’Elx, Carlos González, durant la seua intervenció en l’acte de clausura del festival Diversa a L’Escorxador, acompanyat per la regidora de Cultura i Joventut, Marga Antón.

L’alcalde il·licità també va assenyalar durant el festival que “els avanços en drets civils, que suposen ampliar l’esfera de llibertats individuals per a tots, no són irreversibles i estan patint un atac frontal per part dels sectors ideològics ultraconservadors i dels seus aliats, per la qual cosa cal defensar-los amb determinació cada dia. Hem de defensar els avanços en igualtat que tant d’esforç han costat i hem de continuar posant les condicions perquè les ciutats siguen espais de convivència diversa, on es respecte la llibertat i la diversitat sexual”.

El pregó, escrit per Carmen Benito, va ser llegit per l’artista, cantant i actriu Samantha Hudson i per Víctor Sánchez, de l’Equip Diversa. “Els èxits de hui els devem a les lluites d’ahir. Ara us veuen amb nous ulls els joves d’abans, que ara són els vostres pares, les vostres mares, les vostres professores, els vostres terapeutes, que no us han volgut transmetre la ràbia, el fàstic, el desig de venjança. I que us han transmés el respecte al diferent, l’amor incondicional, siga del tipus que siga i vinga d’on vinga. El marica d’abans ara és jutge, o un escriptor d’èxit, o un pare d’una família feliç o solament un home bo. La tortillera d’abans ara és cineasta o arquitecta o mare d’una bona família feliç, o solament una dona bona”, van dir els pregoners entre nombrosos aplaudiments del públic.

“Eixes lluites que van tirar murs a palades, van derrocar portes a taconassos, van obrir camins i rases, ara et pots expressar encara que t’insulten, ara pots ser el que vols ser: gai, lesbiana, transgènere… Gràcies a governs valents podrà arribar eixa educació inclusiva tan necessària, perquè als joves ens deixen somiar i cridar en veu alta que sí que som caòtics i llunàtiques també, però capaces de canviar el món il·lògic i estúpid que pregona la dreta rància i perillosa. Vostre és el futur que heu de conquistar, si us deixen, i el present si us i ens pertany”, van indicar Samantha i Víctor.

El festival LGTBI+ DIVERSA és pioner a la Comunitat Valenciana i pretén donar visibilitat, així com mostrar la realitat del col·lectiu LGTBI+ des d’una perspectiva cultural i amb diàleg i debat, en aquesta ocasió sota el lema “Més visibles, més possibles”, segons comenten els organitzadors.

Un concert a càrrec de Samantha Hudson posa el fermall final a un conjunt d’activitats que han comptat amb uns 3.000 participants d’edats compreses, majoritàriament, entre els 16 i els 40 anys

De titularitat municipal, l’esdeveniment està organitzat per un grup de voluntaris i voluntàries, al qual enguany s’ha incorporat la Mesa LGTBI+ de l’Ajuntament d’Elx i en el qual la Regidoria de Joventut ha agafat un major pes en l’organització.

Marga Antón ha assenyalat sobre aquest tema que “després de la presentació del Pla de Joventut el passat estiu, enguany, dins dels objectius d’aquest, la Regidoria de Joventut s’ha implicat en Diversa amb activitats per a joves completant la labor iniciada en el programa D Valents que lluita contra la LGTBIfòbia als instituts”.

El festival va començar el passat dia 10 i el 90% de les activitats ha completat aforament, destacant el pregó amb el molt victorejat i transgressor concert de Samantha Hudson, a més de Gaspar Blaya DJ, que va esgotar les entrades.

Durant els dies del festival s’han desenvolupat activitats vinculades a l’esport a través de l’associació DIMOVE, tallers per a xiquets i xiquetes, així com debats relacionats amb la situació del col·lectiu LGTBI+ als centres penitenciaris espanyols o el ciberactivisme jove.

Les diferents activitats han congregat unes 3.000 persones amb un rang d’edat d’entre 16 i 40 anys, majoritàriament.