El Centre de Congressos Ciutat d’Elx ha acollit la segona jornada formativa ‘Patrimoni cultural i innovació territorial, oportunitats per a renovats nínxols d’ocupació?’, celebrada en el marc del Pla Avalem Territori de LABORA i de l’Acord Territorial d’Ocupació d’Elx.
L’esdeveniment, que ha comptat amb un centenar d’inscrits, s’ha desenvolupat a les instal·lacions de Porta de la Morera, i ha reunit tècnics i especialistes que han parlat sobre la situació del patrimoni cultural, especialment dels Béns d’Interés Cultural (BIC), posant èmfasi en les oportunitats que ofereix la seua posada en valor per a generar ocupació i riquesa. Tot això a través de dues ponències i d’una taula redona en la qual s’han exposat estudis de cas i en la qual ha intervingut el cap de servei tècnic d’Arquitectura i Patrimoni Cultural del Consistori il·licità, Julio Sagasta.
El regidor de Promoció Econòmica i d’Ús del Consistori il·licità, Carles Molina Gómez, ha clausurat l’acte, acompanyat per la directora territorial de LABORA i d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Emilia González Carrión, pel coordinador acadèmic d’Avalem Territori, el catedràtic de la Universitat de València Jorge Hermosilla Pla, i per la coordinadora de la trobada, la doctora de la Universitat d’Alacant Núria Grane.
L’Acord Territorial d’Ocupació d’Elx, fruit del consens referent a desenvolupament local, està constituït a més de per l’Ajuntament a través de la seua Regidoria de Promoció Econòmica, per la Unió General de Treballadors (UGT), Comissions Obreres (CCOO) i la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV). Una de les seues últimes accions ha sigut la posada en marxa de l’Espai Virtual, un portal per a la promoció del treball, de la formació i de l’emprenedoria al municipi presentat dijous passat a l’IES Severo Ochoa.