L’alcalde d’Elx, acompanyat per l’edil de Cultura, Marga Antón, i per membres de l’Equip de Govern i de la Corporació Municipal, agraeix l’autora el seu treball i el defineix com a “elegant, sobri, senzill, però, sobretot, bell”
L’artista Fran López Bru evoca la Coronació en el cartell anunciador del Misteri d’Elx per a aquest 2022. L’obra de la il·licitana s’ha donat a conéixer al migdia a la Casa de la Festa, en un acte en el qual han participat, a més de la mateixa pintora, l’alcalde, Carlos González; l’edil de Cultura, Marga Antón; el vocal de la Junta Rectora del Misteri Javier Cuasante; el rector de Santa María, Ángel Bonavía, i la presidenta de la Comissió d’Activitats Culturals de la Junta, Carolina Martínez, que han estat acompanyats per membres de l’Equip de Govern i de la Corporació Municipal.
La imatge de la corona imperial i els centellejos de l’oripell presideixen un cartell en els quals predominen els colors blau, blanc, roig i groc, i que no solament marca l’inici del compte enrere de les representacions d’agost, sinó el retorn a la normalitat després de més de dos anys de pandèmia, tal com ha indicat el regidor il·licità, “la qual cosa és una magnífica notícia, perquè Elx té en la Festa el seu símbol més valuós”, ha afegit”.
L’alcalde ha felicitat i ha donat les gràcies a l’autora del cartell que l’ha definit com a “elegant, sobri, senzill, però, sobretot, bell”. I li ha agraït la seua labor per “l’interés d’obsequiar-nos amb aquesta magnífica obra”. “Segons el parer de tots, has fet un treball excel·lent que naix de la seua simplicitat i de la indubtable emoció que transmet”, ha continuat el regidor il·licità, que ha subratllat la Coronació com “un dels moments més emotius de la Festa”.
“El cartell s’identifica completament amb el Misteri. Però jo, més que eixe detall, afegiria la sensibilitat que conté i que ha traslladat Fran a aquesta obra, perquè l’ha feta amb el cor, amb el seu cor, amb l’emoció que ens trasllada i transmet”, ha expressat Cuasante, que ha introduït l’artista.
López Bru, que segons reflecteix la seua biografia de la Càtedra Pedro Ibarra de la UMH cultiva la “abstracció matèrica amb característiques mironianes, emprant en les seues composicions taques cromàtiques amb abundants elements iconogràfics”, s’ha mostrat agraïda al Patronat de la Festa per encarregar-li aquest honor. També ha donat les gràcies a la seua família, i ha rememorat com sobre les 18.00 hores de cada 15 d’agost, en escoltar les campanes, eixien corrent a admirar la Coronació, entrant per la porta xica de la basílica i ficant-se “on podíem per a veure eixa pluja d’oripell amb la corona penjant”. López Bru, a més, ha volgut enviar paraules de record i d’agraïment al seu amic Santiago Ule, “per proporcionar-me molts moments de felicitat i de riures; per a ell, un petó”.
La il·licitana, nascuda en 1959, ha emprat en la seua trajectòria no solament la pintura i la ceràmica, sinó tota mena de tècniques que han experimentat una evolució. “La prova està en totes les seues obres, que es troben en col·leccions públiques i privades d’àmbit nacional i internacional”, ha explicat Cuasante. Així mateix, ha subratllat que no és la primera vegada que López Bru posa el seu talent al servei del Misteri i de les Festes d’Elx. “En 1989 l’Ajuntament li va encarregar unes carpetes que finalment es van exposar a la Casa de la Festa, i eixe mateix any va il·lustrar la portada de la revista Festa d’Elx”. També, en 1989, va ser la responsable del cartell de les Festes d’Agost. “Sempre que pot, sempre que parlem amb Fran de temes relacionats amb el Misteri, ací està i comptem amb ella”, ha afegit Cuasante.
Per part seua, Ángel Bonavía ha assenyalat que “el cartell diu molt, i és molt important el que diu”, referint-se al retorn del Misteri amb “l’alegria, la festa, la solidaritat i el sentir-nos junts per a celebrar-lo com mana el temps d’agost”, i que el cartell de López Bru recorda l’essencial en aquest Patrimoni de la Humanitat: “El que portem tots en l’ànima. La Coronació de la Verge”.