Noves ajudes per 1,5 milions per a ajudar autònoms i Pimes a afrontar els efectes de la pandèmia i de la guerra d’Ucraïna

Noves ajudes per 1,5 milions per a ajudar autònoms i Pimes a afrontar els efectes de la pandèmia i de la guerra d’Ucraïna

La Junta de Govern aprova les bases d’una convocatòria dirigida als sectors econòmics que més s’han vist afectats per la crisi sanitària i per la pujada del preu de l’energia


La Junta de Govern Local ha aprovat les bases per a dues convocatòries d’ajudes que sumen més de 1,5 milions d’euros en suport als sectors productius, concretament a autònoms i empreses de menys de deu treballadors.

Així ho ha anunciat el portaveu de l’Equip de Govern, Héctor Díez, que ha recordat que el Govern Local segueix bolcat amb les empreses que més perjudicades s’han vist pels efectes de la crisi sanitària, d’una banda, i per la crisi energètica derivada de la invasió d’Ucraïna, d’una altra.

La primera convocatòria correspon a Ajudes d’Energia per a Empreses.

Tal com ha explicat Díez, “es tracta d’ajudes per una quantitat total d’un milió d’euros destinadades a autònoms i a empreses de màxim deu treballadors que desenvolupen la seua activitat en locals del terme municipal d’Elx”.

L’objectiu d’aquestes ajudes és intentar pal·liar els efectes de l’increment del preu de l’energia elèctrica i del gas provocats per la invasió d’Ucraïna i l’actual situació geopolítica.

“Amb aquestes ajudes volem injectar un milió d’euros en autònoms i pimes d’Elx de fins a 500 euros que justifiquen factures de la llum o del gas als locals als quals presten la seua activitat empresarial”, ha explicat el regidor, que ha afegit que les factures es poden presentar des de l’1 de gener de 2022 fins a la data actual.

El portaveu de l’equip de Govern, Héctor Díez, anuncia que les sol·licituds s’han de presentar per Seu Electrònica a partir de la publicació d’aquestes en el BOP

El termini de presentació de sol·licituds serà de 15 dies hàbils a partir de la publicació de les ajudes en el BOP, la setmana vinent.

Les sol·licituds es podran presentar exclusivament a través de la Seu Electrònica de l’Ajuntament d’Elx en sede.elche.es.

D’altra banda, s’ha aprovat una segona convocatòria, en aquest cas es tracta d’Ajudes Covid 19 Diputació d’Alacant 2022. En aquest cas, es tracta d’un muntant total de 547.000 euros destinats també a autònoms i a empreses de fins a 10 treballadors de qualsevol sector productiu.

En aquest cas, les ajudes seran d’un màxim de fins a mil euros per a pal·liar els efectes de la pandèmia en els sectors productius d’Elx.

“Podran accedir a aquestes ajudes aquells autònoms i petites empreses que hagen tingut una mitjana mensual de facturació entre l’1 de juliol de 2021 i el 30 de juny de 2022 igual o inferior a tot el facturat durant el any 2019”, ha indicat Díez, que ha aclarit que la presentació de sol·licituds també s’ha de realitzar per seu electrònica i serà també de 15 dies hàbils a partir de l’endemà a la seua publicació en el BOP.

Aquesta és una convocatòria finançada exclusivament per la Diputació d’Alacant.