Prop de 2.600 persones participen en els tallers que la Regidoria de Drets Socials impulsa als centres socials d’Elx durant tot l’any

Prop de 2.600 persones participen en els tallers que la Regidoria de Drets Socials impulsa als centres socials d’Elx durant tot l’any

El Centre de Congressos acollirà el dimecres 22 la clausura del Programa d’Animació sociocultural que des de l’Ajuntament s’ha dut a terme per a potenciar el desenvolupament social dels participants; així com facilitar la seua integració social a través del seu temps d’oci


Al voltant de 2.600 persones han participat durant tot el curs 2021/2022 en els 270 tallers organitzats per la Regidoria de Drets Socials de l’Ajuntament d’Elx que s’han dut a terme als centres socials del nucli urbà i de les pedanies.

Enguany, com en anteriors edicions, s’han programat dos actes de clausura del Programa d’Animació sociocultural. Un d’ells es durà a terme demà al Centre de Congressos des de les 17.00 a les 20.00 hores on es realitzaran actuacions de coral i rondalla i l’obra de teatre “L’Escala” a càrrec dels participants en el taller de teatre.

A la sala d’exposicions es mostraran els treballs realitzats en els tallers d’espart, artesania de productes naturals, boixets, palma blanca, manualitats, reciclatge, costura, customització, pintura i dibuix. També es realitzarà la xarrarrada Millora la teua autoestima i viu un dia a dia més amable i tallers de rebosteria, papiroflèxia, ioga, risoteràpia i mandales. A més, a l’exterior es realitzaran activitats de gimnàstica, zumba i balls de saló amb accés lliure.

Mentre que l’altre acte de clausura va tindre lloc el passat 16 de juny al centre social de la Foia on es van dur a terme actuacions de música per part de la coral, gimnàstica, zumba i balls de saló. A més, va haver-hi una demostració de tallers de risoteràpia, palma, mandales, rebosteria i confecció de polseres i penjolls.

“Aquesta iniciativa pretén aconseguir, entre altres objectius, potenciar el desenvolupament personal i social de les persones participants; així com facilitar la seua integració social a través del seu temps d’oci”, ha destacat l’edil, que ha detallat que “al setembre de 2021, la Regidoria va rebre 5.000 sol·licituds de tallers de les quals van poder accedir 2.600 persones aproximadament”.

El regidor de l’àrea, Mariano Valera, anima la ciutadania a participar en aquest acte que comptarà, entre altres activitats, amb tallers de rebosteria, papiroflèxia, ioga, risoteràpia i mandales

Durant aquest curs s’han realitzat tallers de pintura, manualitats de reciclatge, gimnàstica, balls de saló individual i per parelles, customització, memòria, ioga, memòria, zumba, psicologia, ment activa, taitxí, animació lectora, costura, boixets i brodats, guitarra, jardineria, teatre, palma blanca, espart, artesania productes naturals, rondalla, coral, noves tecnologies, psicologia i tècniques de relaxació, coaching i dibuix.

Des del servei de dinamització comunitària s’ha mantingut un contacte directe amb les entitats de la comunitat per a recaptar les seues inquietuds i propostes i poder donar-los resposta des de la Regidoria.

Valera ha animat tota la ciutadania al fet que acudisca als actes de clausura per a poder gaudir tant del contingut dels tallers del programa com del resultat d’aquests. I, a més, anima  a conéixer noves propostes per a la pròxima programació del curs 2022-2023.