Els representants de l’Associació d’Amics de la Nit de l’Albà, Antonio Sánchez i Javier Muñoz, seran els Carretillers d’Honor en la Carretillà d’enguany

Els representants de l’Associació d’Amics de la Nit de l’Albà, Antonio Sánchez i Javier Muñoz, seran els Carretillers d’Honor en la Carretillà d’enguany

L’edil de Festes, Mariola Galiana, destaca l’augment del nombre de dotzenes de carretilles fins a arribar a les 2.500 i informa que el 6 d’agost tindrà lloc un tercer curs per a llançar carretilles


El president de l’Associació d’Amics de la Nit de l’Albà, Antonio Sánchez, i el seu vicepresident, Javier Muñoz, seran els Carretillers d’Honor en la Carretillà d’enguany, que tindrà lloc a l’Hort del Monjo la nit del 13 al 14 d’agost, tal com ha informat la regidora de Festes, Mariola Galiana, al costat del president de l’Associació de Carretillers i Tradicions d’Elx (ACTE), Jaime Sánchez, a més de Sánchez i Muñoz.

Els dos periodistes i representants de l’Associació d’Amics de la Nit de l´Albà succeeixen en el càrrec a la també periodista Cristina Medina.

Galiana ha recordat que l’espectacle comptarà amb la presència d’un centenar de carretillers i tindrà lloc des de la 01.15 fins a les 02.00 hores i ha puntualitzat que l’entrada a la zona delimitada serà a la 01.00.

A més, l’edil de l’àrea ha destacat que enguany ha augmentat el nombre de dotzenes de carretons fins a arribar a les 2.500 i la Carretillà durarà 45 minuts “per a donar-li més vistositat i intensitat a aquest espectacle tan volgut per la ciutadania il·licitana”.

A més, el pròxim 6 d’agost tindrà lloc el tercer curs de Consumidors Reconeguts com a Experts (CRE) en la modalitat de “Cordà” per a llançar carretilles.

Per part seua, Jaime Sánchez ha assenyalat que l’associació compta amb 500 associats, no sols de la Comunitat València, sinó d’altres parts d’Espanya i que amb els últims cursos realitzats per la Regidoria de Festes i l’Associació de Carretillers i Tradicions d’Elx (ACTE) s’han unit entorn de mig centenar d’associats.

La titular de Festes ha recordat que la formació està disponible per a majors de 18 anys i que el llançament de carretilles solament es permet a l’àrea delimitada, en cap cas en la via pública. La certificació és obligatòria per a accedir a la zona delimitada i per a llançar aquesta mena de pirotècnia en concloure la Nit de l’Albà, a l’Hort de Monjo.

Galiana ha agraït a l’ACTE i a l’Associació d’Amics de la Nit de l’Albà la seua implicació i treball per a realitzar aquest esdeveniment i ha animat la ciutadania a participar i a gaudir de la Carretillà que torna després de dos anys d’aturada per la pandèmia.