L’alcalde d’Elx, Carlos González, l’edil de Cultura, Marga Antón, el coordinador de l’exposició, Sixto Marco, membres de la Fundació Mediterrani i de la Càtedra Antoni Miró i la neboda de Joan Castejón, assisteixen a la inauguració de la mostra que es podrà visitar fins al 16 d’octubre i que va estar durant juny i juliol a Alcoi
Una exposició de 58 obres a la Fundació Mediterrani rememora i ressalta “la importància històrica que va tindre i té el Grup d’Elx dins i fora de la nostra ciutat i en la història de l’art més tradicional”, tal com ha expressat l’alcalde d’Elx, Carlos González.
La mostra està organitzada pels ajuntament d’Elx i d’Alcoi, la Fundació Mediterrani i la Càtedra Antoni Miró de la Universitat d’Alacant i es pot gaudir a Elx fins al 16 d’octubre en horari de dimarts a dissabte de 18.00 a 21.00 hores gràcies a l’estreta col·laboració entre totes aquestes entitats.
González, acompanyat de la regidora de Cultura, Marga Antón, del coordinador de l’exposició, Sixto Marco, de la neboda de Joan Castejón, de membres de la Fundació Mediterrani i de la Càtedra Antoni Miró de la Universitat d’Alacant i de familiars i amics dels membres del Grup d’Elx, ha assistit a la inauguració en la Fundació de la mostra de pintura.
L’exposició arriba ara a Elx després que romanguera durant juny i juliol a la Llotja de Sant Jordi d’Alcoi. González ha donat l’enhorabona a José Luis Antequera i al regidor de Cultura d’Alcoi ja que “em consta que l’exposició en eixa ciutat ha sigut un èxit”.
“Estic segur que tots coneixen la gran empremta que ha deixat per sempre al món de l’art aquest grup format per aquests grans artistes com són Albert Agulló, Sixto Marco, Antoni Coll i Joan Castejón“, ha expressat l’alcalde.
El regidor il·licità ha destacat que “El Grup d’Elx ha suposat per a la nostra ciutat avantguarda, compromís social, creativitat i autèntica disrupció. Cal gaudir l’exposició amb la perspectiva del context social en què es produeix”.
Per part seua, Antón ha comentat que “es tracta d’una exposició amb obres excepcionals i ens hem de sentir molt afortunats de poder gaudir-la a Elx”.
A més, Sixto Marco ha explicat que l’exposició es divideix en dos espais: primer hi haurà un lloc amb les obres anteriors al naixement del Grup d’Elx amb treballs d’art de cadascun d’ells i un altre espai amb el període cim del grup de 1966 a 1975.
La neboda de Joan Castejón (únic supervivent del grup) ha assistit en nom del seu oncle i ha explicat el context social que van viure els integrants del Grup d’Elx.
El Grup es desenvolupa entre 1966 i 1975 i és un exemple més del paradigma que des de principis de segle s’estén per tota Europa: l’associació d’artistes en diferents grups plàstics. El Grup queda definitivament conformat en 1969 per Albert Agulló, Sixto Marco, Toni Coll i Juan Ramón García Castejón, que a més van posar els fonaments del Museu d’Art Contemporani d’Elx.
L‘alcalde ha animat la ciutadania a visitar aquesta exposició i a conéixer els treballs i la importància que ha tingut i té el Grup d’Elx i ha agraït el treball de la Regidoria de Cultura amb Marga Antón al capdavant per a portar l’exposició a Elx.