L’alcalde assegura que “el calçat respira amb optimisme a la Fira de Milà i té davant seu una temporada amb importants i valuoses expectatives”

L’alcalde assegura que “el calçat respira amb optimisme a la Fira de Milà i té davant seu una temporada amb importants i valuoses expectatives”

El regidor il·licità, Carlos González, i la presidenta d’Avecal, Marián Cano, realitzen un balanç satisfactori de l’edició número 94 del Saló Internacional de Calçat MICAM que tindrà lloc fins el 20 de setembre


El calçat respira amb optimisme a la Fira de Milà que el pròxim dimarts, 20 de setembre, oferirà les col·leccions per a la temporada d’estiu 2023. Així ho ha assegurat l’alcalde, Carlos González, que ha assistit acompanyat del regidor de Turisme, Carles Molina, del diputat nacional, Alejandro Soler, i de la presidenta d’Avecal, Marián Cano, a l’edició número 94 del Saló Internacional de Calçat MICAM, en la qual participen més de 800 expositors (54% firmes italianes i un 46% estrangeres) amb un creixement del 23% respecte a març 2022.

González ha recorregut diversos estands de marques il·licitanes participants i ha pogut estar en contacte amb alguns dels empresaris que “han posat de manifest que, després de la pandèmia i malgrat les dificultats conjunturals, està sent una bona fira en la qual hi ha presència de compradors de pràcticament tots els mercats i s’aprecia un considerable dinamisme”.

Segons el parer de l’alcalde, “el calçat té davant seu una temporada amb importants i valuoses expectatives”. En aquest sentit, ha recordat que “aquest és un sector fonamental per a l’economia local i cal ser conscients que el 40% dels expositors nacionals són il·licitans, cosa que posa en relleu la importància que el sector té dins del conjunt del calçat espanyol”.

El responsable de l’Equip de Govern, que assisteix a la fira acompanyat del regidor de Turisme i Promoció Econòmica, Carles Molina, i el diputat nacional, Alejandro Soler, recorda que “el 40% dels expositors nacionals són il·licitans, cosa que posa en relleu la importància del sector en el conjunt del calçat espanyol”

Per part seua, Marian Cano ha assenyalat que les empreses els estan traslladant que durant aquests dies s’està treballant bé i estan sorpresos de la resposta dels visitants que provenen del Japó, Corea o la zona dels Emirats Àrabs.

“Malgrat que les exportacions de la Comunitat Valenciana ja estan en xifres de 2019, una dada més que positiva, no perdem de vista que el 70% de les nostres exportacions van a la Unió Europea i que hi ha una guerra que ens fa intuir que passarem un hivern complicat per l’increment de costos de l’energia i la inflació que està afectant la cistella de la compra”, ha assenyalat.

Més de 1.000 marques exposaran les seues noves col·leccions de l’estiu 23 en sis pavellons amb cinc conceptes: Contemporary, Premium, Everyday, Emerging Designers i Accessories for shops. Micam se celebra juntament amb Mipel, fira de bosses i accessoris en pell, i The One Milà, dedicada al sector de la confecció. Així mateix, coincideixen en dates amb Homi, fira de joieria i bijuteria, que se celebra del 16 al 19 de setembre. Al seu torn, Lineapelle i Simac comencen demà, dia 20.