El regidor il·licità, Carlos González, inaugura la quarta edició d’Alacant Gastronòmica en IFA al costat del president de la Diputació, Carlos Mazón, el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, i la presidenta d’Alicante Gastronómica, Gema Amor
“Elx es converteix en la capital gastronòmica de la Comunitat Valenciana i del conjunt d’Espanya”, així ho ha assenyalat l’alcalde, Carlos González, en el recorregut inaugural de la fira Alacant Gastronòmica que ha tingut lloc en la Institució Firal Alacantina (IFA) i que se celebrarà fins el dilluns 26 de setembre. El responsable de l’Equip de Govern ha assistit a l’esdeveniment al costat del president de la Diputació, Carlos Mazón, el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, del regidor de Turisme d’Elx, Carles Molina, l’edil de Comerç, Felip Sànchez, la regidora de Cultura, Marga Antón, i la presidenta d’Alacant Gastronòmica, Gema Amor, a més de membres de la Corporació Municipal, entre altres autoritats autonòmiques i provincials, així com responsables d’IFA.
El regidor il·licità ha manifestat que “Alicante Gastronómica té un immens potencial i serveix perquè les diferents comarques de la província mostrem a la resta de la Comunitat Valenciana els nostres productes”.
“En aquest sentit, Elx té un paper indispensable perquè tenim una gastronomia de primera qualitat amb un immens potencial turístic, del qual hem de sentir-nos orgullosos”, ha assenyalat, González, que ha destacat que alhora tenim un conjunt de productes autòctons que no sols són un element essencial de la nostra gastronomia, sinó que a més tenen un gran valor per si mateixos”.
En aquesta quarta edició d’‘Alicante Gastronómica, Estilo de Vida Mediterráneo’ Elx compta amb un estand de 80 metres quadrats situat al pavelló II del recinte firal. Visitelche ha preparat un extens programa amb la col·laboració de l’Associació d’Empreses Turístiques d’Elx (AETE), l’Associació d’Empreses de Serveis d’Elx i Comarca (AESEC), l’Associació per al Desenvolupament Rural del Camp d´Elx (ADR), l’Associació de Restaurants del Camp d´Elx (ARCE), l’Associació d’Hostaleria d’Elx i la DOP Granada Mollar d’Elx, en el qual s’ofereixen tallers, presentacions de producte, showcookings i degustacions de tota l’oferta gastronòmica de la ciutat i del Camp d’Elx com ara arrossos, formatges, olis, magrana mollar, dàtils, coques salades, tapes, còctels i dolços tradicionals.
La ciutat compta amb un estand al pavelló II del recinte firal i des del 23 al 26 de setembre es promocionarà la gastronomia il·licitana amb tallers, degustacions i venda de productes, demostracions, showcookings i tastos
Més de 250 expositors mostraran al públic i a professionals del sector diferents especialitats gastronòmiques de la província, denominacions d’origen, marques de qualitat, productes de la terra, ecològics i artesanals, així com vins i begudes típiques, a més d’equipaments i serveis.
Com a novetat, en aquesta nova edició, totes aquestes activitats es retransmetran en directe a través de les xarxes socials de Visitelche. A més, per a accedir a Alicante Gastronómica és necessari adquirir una polsera intel·ligent, personal i intransferible als taulells d’IFA durant el certamen o a través de la web www.alicantegastronomica.com i que té un preu d’1 euro, que es donarà íntegrament a l’ONG Alicante Gastronómica Solidaria (AGS) per a contribuir a l’elaboració de menús solidaris i portar aliment als col·lectius més desfavorits i vulnerables de la província d’Alacant.
Acitivitats i esdeveniments a l’estand de VisitElche
En concret el divendres dia 23, a les 12.30 hores es durà a terme una degustació d’arròs amb costra a la llenya i a les 14.00 hores un showcooking d’”arròs melós” a càrrec de Noelia Pascual, del Restaurant Cachito. A continuació, a les 15.30 hores es realitzarà un showcooking d'”arròs ceba i bacallar” de la mà de la Masia de Chencho. Posteriorment, a les 16.30 hores tindrà lloc la Presentació del taller Panetone amb Raúl Asencio i a les 18.00 la presentació i degustació de dàtils.
El dissabte a les 11.30 hores tindrà lloc un taller de pelar magranes i a les 12.30 hores una degustació de suc de magrana al llarg de la jornada a càrrec de la DOP Granada Mollar d’Elx. A més, a les 13.30 es durà a terme la presentació i degustació de formatges per Formatges Cantó i a les 14.30 arrossos del Camp d’Elx per l’Associació Restauració Camp d’Elx (ARCE).
Per a finalitzar l’activitat d’aquesta mateixa vesprada es realitzarà la presentació degustació pastís d’Elx per ADR Camp d’Elx i un taller galetes amb magrana a càrrec de Gemma Rodríguez “Cookies per a Tots”.
El diumenge 25 de setembre a les 11.00 hores tindrà lloc un taller i degustació de coques salades pel Forn Paco de la Baia. A les 12.30 hores es realitzarà una degustació olies amb Almàssera el Tendre i a les 13.30 hores la presentació i degustació de vermut amb 1020 Mediterranean Quality Vermut. També a les 14.30 hores es cuinaran arrossos del Camp d’Elx amb ARCE, 16.30 un taller de dolços tradicionals amb el Museu Escolar de Puçol i a les 18.00 hores un taller galetes dàtil amb Gemma Rodríguez, “Cookies per a Tots”.
Finalment, el dilluns 26 de setembre es durà a terme a les 11.30 hores una trobada gastronòmica i degustació de productes amb l’Associació d’Hostaleria d’Elx i les 13.00 hores una presentació i degustació de vermut cpm 1020 Mediterranean Quality Vermouth.
Per a finalitzar a les 14.00 hores tindrà lloc un showcooking ensalada de magrana amb Gemma Rodríguez de la DOP Granada Mollar Elx i a les 15.30 un showcooking “Tapes” amb Odón Martínez del restaurant Granaíno.