Carlos González: “Cal acabar amb la venda a pèrdues i fer que l’agricultura i el vostre treball es retribuïsca amb justícia

Carlos González: “Cal acabar amb la venda a pèrdues i fer que l’agricultura i el vostre treball es retribuïsca amb justícia

L’alcalde d’Elx aposta per la Llei de la Cadena Alimentària i reafirma el seu suport al Transvasament Tajo-Segura “defensant-lo amb ungles i dents” en el lliurament del XVIII Premi Agricultor de l’Any 2021 organitzat per Asaja


La cadena de preus en l’agricultura i les aportacions d’aigua al camp han sigut dos dels principals temes abordats en les diferents intervencions amb motiu de la Nit del Camp d’Elx, l’acte de lliurament del XVIII Premi Agricultor de l’any, concedit per Asaja-Elx, que en aquesta edició ha sigut per a Clara Guilló, conreadora de tomaques a la Baia, “pel seu caràcter emprenedor, la seua contribució al relleu generacional en el sector agrari i per ser exemple de lideratge de la dona en una activitat tradicionalment dirigida a homes”. El guardó ha sigut entregat per l’alcalde d’Elx, Carlos González, i pel president d’Asaja-Elx, Pedro Valero, durant un acte previ a un sopar que també ha comptat amb la presència del president d’Asaja-Alacant, José Vicente Andreu, del regidor de Medi Rural, Felip Sánchez, de membres de la Corporació Municipal i de representants de diferents entitats, entre altres personalitats.

“Considere imprescindible una aplicació estricta i rigorosa de la llei de la Cadena Alimentària que afavorisca que els agricultors cobreu preus justos pels vostres productes i en definitiva pel vostre treball. Crec que aquesta llei posarà fi a aquesta situació inadmissible que es viu al Camp d’Elx i en general en l’agricultora espanyola. Cal acabar amb la venda a pèrdues i cal fer que l’agricultura i el valor del vostre treball es retribuïsca amb justícia, crec que anem en la direcció correcta”, ha assenyalat l’alcalde sobre aquest polèmic assumpte, abordat moments abans pel president d’Asaja-Alacant.

Clara Guilló, conreadora de tomaques a la Baia, ha sigut guardonada pel seu caràcter emprenedor i la seua contribució al relleu generacional en l’agricultura

En relació amb les aportacions d’aigua, tema també tractat pels representants de l’associació agrària, Carlos González va assenyalar: “Dic ací davant tots vosaltres el mateix que li diria a la ministra o a qualsevol membre del Govern si estiguera aquesta nit, “el Transvasament Tajo-Segura és per al Camp d’Elx, per al Sud de la província d’Alacant, absolutament essencial, i per tant, per a nosaltres, és imprescindible i és irrenunciable. I ho dic amb contundència i amb claredat, sense estridències, sense sobreactuaciones, el Transvasament és essencial per a aquesta terra i no renunciarem a ell. Per tant, el Govern, que ha d’aprovar abans de final de desembre el Pla Hidrològic de Conca, ha de respectar i atendre la necessitat d’aquesta terra. Necessitem que s’aporte aigua per a continuar fent de l’agricultura una activitat imprescindible per al desenvolupament social i econòmic. Reafirme el meu suport com a alcalde d’Elx, defensant amb ungles i dents, al Transvasament Tajo-Segura”.

El regidor il·licità va apel·lar al consens buscant acords entre partits polítics i comunitats autònomes per a donar una solució definitiva a unes aportacions d’aigua que garantisquen el futur de l’agricultura.

Per part seua, Pedro Valero, va posar sobre la taula assumptes com el desenvolupament d’una ordenança del medi rural, la retirada dels plàstics que genera l’activitat agrària o la regulació de les cremes agrícoles, davant els quals l’alcalde es va comprometre a donar un impuls i buscar solucions com més prompte millor.

L’agricultora guardonada va apostar pel negoci familiar que en l’actualitat és una explotació de 7.000 metres quadrats de cultiu hidropònic o sense terra de tomaques. Clara Guilló va dedicar, emocionada, el premi al seu avi i al seu pare. Clara representa, com es va posar de manifest durant el lliurament del premi, “l’evolució del canvi de rol en un sector tradicionalment liderat per homes, constituint-se com a líder i responsable de la seua pròpia explotació”.