Carlos González: ”Les obres d’asfaltat de l’A-7 entre Elx i Crevillent i el Camí de Castella milloraran la seguretat viària i la nostra connectivitat amb l’entorn”

Carlos González: ”Les obres d’asfaltat de l’A-7 entre Elx i Crevillent i el Camí de Castella milloraran la seguretat viària i la nostra connectivitat amb l’entorn”

L’alcalde il·licità recorda que aquesta va ser una de les peticions que va plantejar-li al cap de Demarcació de Carreteres del Ministeri de Transports el mes d’abril passat


El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma), a través de la Societat Estatal d’Infraestructures del Transport Terrestre (Seitt), està duent a terme les obres de conservació i millora del ferm de la Circumval·lació d’Alacant en els trams A-7 Elx-Crevillent i Camí de Castella, així com en l’N-332, Variant del Campello.

Una actuació que l’alcalde d’Elx, Carlos González, defineix com a “essencial per a millorar la seguretat viària en aquests vials, ja que cal tindre en compte que l’A-7 entre Elx i Crevillent suporta el pas d’uns 65.000 vehicles diaris, molts d’aquests camions”.

L’alcalde recorda que “aquesta va ser una de les peticions que vam realitzar quan el mes d’abril passat ens vam reunir a València amb el cap de Demarcació de Carreteres del Ministeri a la Comunitat Valenciana, José Vicente Pedrola”.

El pressupost total d’execució dels treballs, que ja estan en marxa i inclouen també actuar en una variant de l’N-332, supera els 7,34 milions d’euros

“Considere molt necessària la inversió en aquestes infraestructures viàries perquè són fonamentals per a millorar la connectivitat amb el nostre entorn i contribuir al desenvolupament econòmic i social de la nostra ciutat”, ha subratllat Carlos González.

El pressupost total d’execució ha superat els 7,34 milions d’euros (IVA inclòs), incloent-hi 7,09 milions d’euros d’inversió i 243.556 euros del contracte d’assistència tècnica per al control i vigilància de les obres, assessorament i coordinació matèria de medi ambient.

La intervenció, que té un termini d’execució previst de set mesos, contempla la rehabilitació superficial del ferm de més de 26 km d’autovia.

Encara que les obres estan obligant a tallar el carril de la calçada on s’està actuant en eixe moment, a causa de l’important trànsit de les vies afectades els treballs s’estan desenvolupant principalment en horari nocturn de 22-7h i mai en cap de setmana ni festius.

Concretament s’està actuant entre els punts quilomètrics (PP.KK.) 506+500 i 511+800, Camí de Castella, i del 511+800 al 526+240 corresponent al tram Elx-Crevillent de l’A-7.

Aquest tram inclou també part de l’autopista AP-7 entre el PK 703+450 i l‘enllaç amb l’A-7 en el 706+550 (PK 508+450 A-7).

El que s’està fent bàsicament és dur a terme el sanejament del ferm, mitjançant fresat i reposició, en zones localitzades del tronc, i s’està estenent una nova capa de rodadura en tot el tronc de l’autovia i als ramals d’enllaç que el requereixen, per a millorar així les condicions de seguretat i durabilitat.