Eficiència energètica obri el termini a partir del 6 d’octubre per a sol·licitar les ajudes a la compra d’electrodomèstics per a professionals

Eficiència energètica obri el termini a partir del 6 d’octubre per a sol·licitar les ajudes a la compra d’electrodomèstics per a professionals

Les inscripcions es duran a terme de manera telemàtica des de la Seu Electrònica de l’Ajuntament i es podran realitzar fins al 9 de novembre


El regidor d’Eficiència Energètica, Felip Sánchez, ha anunciat que des de demà, 6 d’octubre i fins al 9 de novembre, es podran sol·licitar les ajudes a la compra d’electrodomèstics dirigides a professionals. Les inscripcions es duran a terme de manera telemàtica des de la Seu Electrònica de l’Ajuntament.

Tal com ha explicat Sánchez, “aquest pla d’ajudes està dotat d’un total de 200.000€ i dirigit al sector professional d’alimentació, hostaleria, perruqueria, estètica personal i autònoms per a l’adquisició o la renovació d’electrodomèstics necessaris per als seus comerços”.

L’edil de l’àrea, Felip Sànchez, destaca que “l’objectiu és fer costat al teixit comercial i hostaler del municipi perquè puguen fer front a la crisi energètica actual amb un equipament més eficient que els permeta reduir la seua factura elèctrica”

L’import màxim de l’ajuda per cada sol·licitant és de 500 euros. Se subvencionarà la compra d’electrodomèstics que estiguen acreditats mitjançant factura des de l’1 de gener fins al 31 d’octubre d’aquest any 2022. Els beneficiaris hauran de tindre el seu domicili fiscal al terme municipal d’Elx i hauran d’estar inscrits dins de l’Impost d’activitats Econòmiques (IAE) i en la Classificació Nacional d’Activitats Econòmiques (CNAE).

Entre altres, se subvencionaran electrodomèstics com ara frigorífics, congeladors, llavadores, assecadores o aires condicionats. A més d’electrodomèstics de cuina en general com ara extractors o forns i també planxes i assecadors de perruqueria i aparells estètics.

L’objectiu és fer costat al teixit comercial i hostaler del municipi perquè puguen fer front a la crisi energètica actual amb un equipament més eficient i que els permeta reduir la seua factura elèctrica”.