El Gran Teatre acull la gala dels X Premis Onda Cero

El Gran Teatre acull la gala dels X Premis Onda Cero

L’alcalde, Carlos González, assisteix a l’acte i felicita la cadena de ràdio pel seu treball i per garantir el dret a la informació, a més de per fer “periodisme seriós, afavorir la pluralitat i complir amb la seua autèntica funció social”


El Gran Teatre d’Elx va acollir la nit del 20 d’octubre la gala dels X Premis Onda Cero. A l’acte de lliurament dels reconeixements van assistir els alcaldes i alcaldesses d’Elx, Elda, Crevillent, Petrer, Santa Pola, Villena, Asp, Sax i Monfort del Cid, entre altres, així com membres de l’Equip de Govern, i de la Corporació Municipal, representants de la Generalitat Valenciana i de la Diputació d’Alacant.

El regidor il·licità, Carlos González, va felicitar la cadena de ràdio pel treball diari que realitza i per garantir tots els dies el dret a la informació, a més de per fer “periodisme seriós, rigorós, de qualitat, honest, afavorir la pluralitat i complir amb la seua autèntica funció social”.

Durant la gala, que va ser presentada pels periodistes d’Onda Cero Mayte Vilaseca i Javier Ruiz Taboada, va actuar el còmic valencià Rubén García i el grup The Red Velvets. Els premis anuals d’Onda Cero Elx-Comarques del Vinalopó compten amb una quinzena de categories i aquest any 2022 compleix la seua desena edició.

En la categoria Solidaritat, Integració i Compromís Social el reconeixement va ser per a les entitats veïnals d’Elx representades en la Federació d’Associacions de Veïns ‘Dama d’Elx’, que les agrupa, mentre que en l’apartat de Música, el premi va recaure en la Banda Municipal de Música de Villena; i en la categoria d’Empresa el jurat va atorgar el guardó a l’empresa centenària Carmencita de Novelda.

L’any de l’aniversari del seu primer segle d’existència, l’Elx CF va arreplegar el Premi Onda Cero –Comarques del Vinalopó dels Esports, al mateix temps que el prestigiós uròleg il·licità Ernesto de Nova va rebre el reconeixement en la categoria de Salut per la seua trajectòria i implicació social al llarg d’aquesta. Genoveva Martín va arreplegar el premi de Comunicació.

El guardó en la categoria de Ciència i Investigació va ser atorgat al Grup de Neuroenginyeria Biomèdica de la Universitat Miguel Hernández d’Elx, pel desenvolupament d’un implant cerebral basat en microelèctrodes intracorticals que s’ha mostrat capaç d’induir la percepció de formes i lletres en una persona cega.

L’Agrupació de Voluntaris Neteja de Boscos de Crevillent, va aconseguir enguany el premi en l’apartat de Medi ambient i l’Any Coloma d’Elda en el de Turisme. Per part seua, el Premi Onda Cero-Comarques del Vinalopó de la Cultura ha anat a parar a les mans de la comparsa Moros Viejos de Petrer, que enguany commemora el seu bicentenari i en la categoria d’Arts va arreplegar el reconeixement el conegut com Grup d’Elx, que es va fundar en ple període de la Transició i es va convertir en un referent a Espanya en l’avantguarda pictòrica, la consciència social i la posada en valor de l’art com a element cultural de primera categoria.

També han sigut premiats el Parc Empresarial d’Elx (Premi Onda Cero – Comarques del Vinalopó d’Economia), l’Associació de Mares i Pares d’Alumnes del col·legi Verge de la Llum d’Elx (premi en la categoria d’Educació) i la Fundació Río Safari (reconeixement en l’apartat de Responsabilitat Social Corporativa).

Finalment, el Premi d’Honor, que atorga directament Onda Cero Elx -Comarques del Vinalopó, va recaure enguany a títol pòstum en la figura de l’arqueòleg Rafael Ramos Fernández, que va faltar el passat mes de novembre.

José Luis Ruiz Gorrochategui, director d’Onda Cero Elx – Comarques del Vinalopó, va felicitar tots els premiats i va destacar que “un any més, el nostre jurat independent ha triat els millors exponents dels àmbits social esportiu, econòmic i cultural de les comarques del Vinalopó”.