El Gran Teatre d’Elx acull el diumenge 23 d’octubre la premiada obra La Tarara

El Gran Teatre d’Elx acull el diumenge 23 d’octubre la premiada obra La Tarara

La representació creada per l’autora Josi Alvarado va aconseguir en 2019 el premi Ana Diosdado, compta amb un premi MAX i narra una història tragicòmica que empodera la dona i l’activisme LGTBI que inclou cabaret, cobla i música


La Tarara arriba el diumenge 23 a les 19 hores al Gran Teatre. Es tracta d’una tragicomèdia creada per l’autora alacantina Josi Alvarado i interpretada per la companyia basca Hika Teatroa. Va ser guardonada amb el ‘I Premi SGAE Ana Diosdado’ en 2019 i compta amb un elenc multipremiat que inclou Sandra Ferrús, Premi MAX 2022 i Premi Besarkada a la millor actriu 2022, i Kepa Errasti, finalista dels Premis Besarkada 2022. Les entrades es poden adquirir en el següent enllaç: www.instanticket.es

L’obra conta una història ambientada a les barriades marginals d’Alacant dels anys 80. L’obra destaca per la seua forta càrrega reivindicativa sobre el paper de la dona en la societat i l’activisme LGTBI i per incloure espectacles de cobla, cabaret i música clàssica en els seus actes.

L’Edil de Cultura, Marga Antón, ha destacat el valor artístic i narratiu d’aquesta obra “i per això convidem tots els il·licitans al fet que vinguen al Gran teatre” mentre que la seua autora, assegura que “el punt fort d’aquesta obra és la combinació d’una forta càrrega reivindicativa amb la inclusió dins de l’obra de disciplines artístiques”.

Marga Antón, edil de Cultura, ha destacat el valor d’aquesta obra i ha convidat tots els il·licitans al fet que acudisquen, mentre que la dramaturga destaca la combinació d’una forta càrrega reivindicativa amb diverses disciplines artístiques

La història original transcorre al barri antic d’Alacant on viu ‘La Tarara’, un personatge transsexual que pobla la nit alacantina. La història va ser adaptada per Agurtzane Intxaurraga, directora d’Hika Teatroa, i va traslladar el seu ambient del barri de Sant Fran de Bilbao en els anys 70, per a contar un relat de dones: el d’una dona que va nàixer home, el d’una filla sense mare i el d’una mare sense filla.

Aquest espectacle porta aquest any 50 representacions, i arriba a Elx després d’haver recalat al Teatre Principal de València i al Principal d’Alacant.

L’autora, Josi Alvarado, atresora ja tres premis nacionals: ‘Premi Castelló de Teatre’ per El Manual de la señora de la Limpieza, el ‘Premi Ana Diosdado’ i el ‘Premi de Teatre Infantil de Pamplona’, per Baratza Bang Bang, obra coescrita al costat de Teresa Sala.