El Ple del Consell, el Consell Social de la Ciutat i Casa Mediterrani donen suport a Elx com a seu per a acollir l’Agència Espacial Espanyola al Campus Tecnològic

El Ple del Consell, el Consell Social de la Ciutat i Casa Mediterrani donen suport a Elx com a seu per a acollir l’Agència Espacial Espanyola al Campus Tecnològic

L’alcalde, Carlos González, i els portaveus de les formacions polítiques amb representació a l’Ajuntament firmen la Declaració Institucional en suport a la iniciativa “perquè reuneix un conjunt de característiques que la converteixen en la més idònia”


El Ple del Consell, el Consell Social de la Ciutat i Casa Mediterrani han donat suport de manera oficial la candidatura d’Elx per a acollir les instal·lacions de la futura Agència Espacial Espanyola (AEE) en un modern immoble de 3.000 metres quadrats del nou Campus Tecnològic situat al cor d’Elx Parc Empresarial. Un enclavament que destaca a l’àmbit nacional pel seu teixit empresarial dinàmic i innovador, a pocs minuts de l’aeroport internacional Elx-Alacant Miguel Hernández i de dos estacions de ferrocarril d’alta velocitat, entre altres atractius que van exposar al Centre de Congressos l’alcalde, Carlos González, i el gerent de Pimesa, Antonio Martínez, als col·lectius que integren el Consell Social, el major òrgan de participació ciutadana d’Elx.

“Vull agrair als membres del Consell Social de la Ciutat el suport unànime rebut”, ha manifestat González en valorar la cita, l’únic punt de la qual a tractar va ser l’AEE i a la qual van acudir els regidors de Promoció Econòmica i de Comerç, Carles Molina i Felip Sànchez, respectivament. A més, s’ha referit als diferents suports institucionals que s’estan recaptant no sols a l’àmbit local i provincial, sinó també autonòmic, en ser l’única candidatura valenciana avalada pel Consell i pel seu president, Ximo Puig. Precisament, el Ple del Consell ha acordat oficialment donar-li suport. El regidor i Molina han rebut a l’ajuntament al director de Casa Mediterrani, Andrés Perelló, que ha firmat el document que integra a la seua organització en una aliança per a portar l’AEE a la Comunitat Valenciana, com ja van fer al llarg de la setmana els responsables d’UGT, AEFA o de la Cambra de Comerç d’Alacant.

Igualment, els portaveus de les formacions polítiques amb representació municipal han firmat al Saló de Plens la Declaració Institucional de suport a les aspiracions d’Elx, “per reunir un conjunt de característiques que la converteixen en la més idònia, i l’oportunitat que suposaria des del punt de vista del desenvolupament socioeconòmic”, resa el text. “Agraïsc a totes les formacions polítiques el suport ferm i inequívoc a una decisió que considere autènticament transcendental perquè, si Elx aconsegueix l’objectiu, sens dubte haurem fet un pas fonamental per a impulsar la transformació i la modernització del teixit productiu i econòmic de la societat fonamental per al benestar, el progrés i la prosperitat dels nostres fills i filles”, ha expressat González.

D’aquesta manera, s’ha escenificat l’acord unànime referent a tots els grups del Consistori, amb els portaveus Socialista, Héctor Díez; de Compromís, Esther Díez; Popular, José Navarro; de VOX, Aurora Rodil; i del Regidor No Adscrit, Eduardo García-Ontiveros, acompanyats pels edils Ramón Abad i Felip Sànchez. La portaveu de Ciutadans, Eva Crisol, no ha pogut assistir a aquest acte fruit de la Junta de Portaveus monogràfica celebrada dimecres passat, encara que ha confirmat el seu suport a la Declaració Institucional.

Aposta estatal per la innovació

L’Agència Espacial Europea té com a missió la investigació, el desenvolupament tecnològic i innovació en l’àmbit de l’espai, seguretat i defensa nacional, operacions en l’àmbit ultraterrestre, aplicacions satel·litàries, ús de dades proveïdes per satèl·lits, potenciació de la indústria nacional relacionada amb aquests camps, coordinació estatal i internacional de la política espacial espanyola en coordinació amb l’Agència Espacial Europea i amb polítiques i programes de la Unió Europea i altres organitzacions internacionals vinculats a les polítiques d’I+D+i.

En aquest sentit, un dels punts forts de la candidatura il·licitana és el seu ecosistema educatiu, compost per cinc universitats i una gran oferta de centres de secundària, ja que aquest últim és un dels requisits que el Ministeri de Política Territorial marca a les ciutats concurrents.