El rector de la CEU UCH reivindica el paper de la universitat per a construir una cultura de la pau

El rector de la CEU UCH reivindica el paper de la universitat per a construir una cultura de la pau

Vicente Navarro de Luján inaugura el curs acadèmic 2022-2023 del campus d’Elx al costat de la regidora d’Educació i Universitats, María José Martínez


Vicente Navarro de Luján, rector de la CEU UCH, ha posat valor el paper que exerceix la universitat en l’actualitat durant l’acte d’obertura del curs acadèmic al campus d’Elx “Som lloc de trobada de tots aquells que ens trien per a desenvolupar la seua formació universitària i professional, més després d’haver superat el desafiament de la pandèmia. Però hem de prendre consciència de la gravetat del moment polític nacional i internacional, i tots hem de treballar per a construir una cultura de la pau que traspasse ètnies i vicissituds històriques momentànies”.

En el seu discurs, que ha estat acompanyat per María José Martínez, regidora d’Educació i Universitats de l’Ajuntament d’Elx, Navarro de Luján ha destacat el “servei a la societat, servei a les famílies, servei als nostres estudiants”, que caracteritza el campus il·licità. I ha recordat que, en els 50 anys de presència a la Comunitat Valenciana, el CEU sempre s’ha “prestat un servei a la societat en la qual estem, a vegades amb propostes que suplien l’absència d’iniciatives”, com va ser la implantació d’un campus a Elx.

“També a Elx vam ser els que primer vam obrim una finestra a l’activitat universitària, i ben agraïts que estem al rector Pedreño que no va acollir com a centre adscrit a la Universitat d’Alacant, així com a les autoritats locals d’aquesta ciutat que ens van obrir les seues portes i amb les que mantenim una relació de fructífera col·laboració”, ha assenyalat Navarro de Luján.

Per part seua, María José Martínez, ha destacat el caràcter internacional, innovador, emprenedor de la Universitat CEU, “bolcada en la formació de persones valuoses i decidida a generar un impacte en la societat que contribuïsca a millorar-la”. Coincideix la regidora d’Educació i Universitats de l’Ajuntament d’Elx amb la idea del rector sobre la vocació de servei a la societat del CEU. “És inherent al seu projecte educatiu forma part de la seua cultura institucional contribuint d’aquesta manera al fet que el món siga un lloc millor”, ha afirmat.

L’acte d’obertura ha comptat amb la lliçó inaugural del catedràtic d’Economia i professor emèrit del CEU, Gonzalo Rubio, que va analitzar la situació de l’economia espanyola vista a través de la lent dels mercats financers i la situació de la inflació als Estats Units i a Europa des d’una perspectiva de les expectatives d’inflació a curt, mitjà i llarg termini.

En el seu discurs, Rubio ha recordat que són els “deures no resolts com a país, productivitat, educació, atur i qualitat institucional estan castigant l’economia espanyola, la qual cosa es plasma en les males perspectives que ofereixen els preus dels actius financers espanyols”. I ha realitzat una crida a no perdre l’oportunitat de modernitzar l’economia espanyola mitjançant l’ús correcte dels 750.000 milions d’euros que arribaran a Espanya fins a l’any 2026.