Elx acull el 53é Congrés Espanyol d’Acústica amb més de 200 experts, 140 ponències i passejos sonors

Elx acull el 53é Congrés Espanyol d’Acústica amb més de 200 experts, 140 ponències i passejos sonors

La regidora de Mobilitat, Esther Díez, agraeix a la Societat Espanyola d’Acústica que haja triat el municipi il·licità per a dur a terme aquest esdeveniment del 2 al 4 de novembre al Centre de Congressos


Elx acollirà entre el 2 i el 4 de novembre la 53a edició del Congrés Espanyol d’Acústica (Tecniacústica), que se celebrarà al Centre de Congressos Ciutat d’Elx i que reunirà més de 200 experts en la matèria i 140 ponències. L’esdeveniment, organitzat per la Societat Espanyola d’Acústica (SIGA) i la Societat Portuguesa d’Acústica (SPA) en col·laboració amb la Universitat Miguel Hernández d’Elx (UMHE) i l’Ajuntament d’Elx, ha sigut presentat per Esther Díez, regidora de Mobilitat i Medi Ambient al costat de Miguel Ausejo, vicepresident de la SIGA i membre del comité del Congrés i Ramón Peral, professor de la UMHE i membre del comité del Congrés.

Segons ha explicat Ausejo, aquest esdeveniment “reunirà més de 200 experts nacionals i internacionals i acollirà 140 ponències dividides en 23 sessions específiques estructurades en diferents temàtiques relacionades amb l’acústica: ambiental, arquitectònica, ultrasò, docència, etc. A més, hi haurà 3 sessions plenàries i un simposi europeu sobre el soroll en vehicles elèctrics”.

Esther Díez ha posat de manifest que “la salut acústica juga un paper fonamental en el benestar i en el dia a dia dels veïns i veïnes del nostre municipi. De fet, amb les actuacions que duem a terme en àmbits com el de la mobilitat sostenible com la implantació d’autobusos híbrids (en uns mesos elèctrics) o la disminució del trànsit a conseqüència dels nous carrils bici, no sols estem aconseguint la reducció de les emissions contaminants sinó també una reducció de la contaminació acústica que té una afecció directa sobre el benestar i la salut de les persones.

“Per tant, vull agrair a la Societat Espanyola d’Acústica que haja triat el nostre municipi per a dur a terme aquest congrés i a la UMHE, on, a més, es duran a terme diverses activitats que permetran que la ciutadania puga beneficiar-se de la conscienciació sobre els efectes de la contaminació acústica en la salut”, ha afegit l’edil.

Passejos sonors

Per part seua, Ramón Peral, ha destacat que se celebraran “dos activitats per a la ciutadania: un taller el dimecres 2 de novembre sobre certificació acústica de l’edificació; i dos passejos sonors dirigits a tota la ciutadania el dijous al matí i a la vesprada.”

Tal com ha explicat Peral, “aquests passejos sonors són una experiència sensorial que permet posar paraules a les sensacions que diferents ambients sonors causen en nosaltres, tant positius com negatius”.

Els passejos es realitzaran el dijous dia 3, el primer a les 10.00 i el segon a les 16.00. El punt d’eixida serà el Centre de Congressos d’Elx.

Cadascun d’aquests dos passejos té 2 hores de duració i és necessari inscriure’s a través d’aquest enllaç.