Elx aprofita la ruta del Camí del Cid per a potenciar la seua oferta cultural i turística

Elx aprofita la ruta del Camí del Cid per a potenciar la seua oferta cultural i turística

La regidora de Cultura, Marga Antón, assisteix a la clausura de la I Trobada d’Alcaldes i Alcaldesses del Camí del Cid que es va dur a terme el divendres 30 al monestir de San Pedro de Cardeña (Burgos) amb la celebració d’un consell rector extraordinari


Elx ha aprofitat la ruta del Camí del Cid per a potenciar la seua oferta cultural i turística. El monestir de Sant Pere de Cardeña (Burgos) va acollir el passat divendres 30 la clausura de la I Trobada d’Alcaldes i Alcaldesses del Camí del Cid amb la celebració d’un consell rector extraordinari en el qual els representants provincials al costat de prop d’un centenar d’alcaldes, van firmar una declaració conjunta en la qual van confirmar el seu compromís pel Camí del Cid. El document es va depositar en una càpsula del temps que custodiarà el cenobi burgalés. A la trobada va assistir la regidora de Cultura, Marga Antón, que va destacar que “el camí, que actualment passa per Elx, constitueix un important atractiu turístic i va manifestar el seu compromís per “estudiar com aportar la informació necessària perquè siga un al·licient més per a l’oferta cultural de la nostra ciutat”.

L’elecció d’aquest escenari no va ser casual ja que fa vint anys, en 2002, el monestir de San Pedro de Cardeña va celebrar la sessió de constitució del Consorci Camí del Cid, entitat responsable de la promoció, definició i dinamització de l’itinerari literari en actiu més extens d’Europa.

“Estem fent història. El Consorci Camí del Cid és un cas únic a Espanya. No existeix cap altra entitat d’aquestes característiques que porte treballant de manera continuada i sense fissures des de fa ja dues dècades”, ha afirmat el president del Consorci Camí del Cid i de la Diputació Provincial de Sòria, Benito Serrano.

Durant la sessió, tots els vocals del Consell Rector van oferir la seua visió sobre el Camí del Cid i van parlar de com la ruta s’ha integrat als seus territoris.

Per part seua, el director gerent del Consorci Camí del Cid, Alberto Luque, va intervindre en la sessió per a fer un breu repàs d’algunes de les actuacions més rellevants dels últims anys no sense abans recordar a totes les persones que ho han fet possible.

Conclusions i declaració institucional

Després de les presentacions va arribar el moment de posar en comú les conclusions de la I Trobada d’Alcaldes i Alcaldesses del Camí del Cid. L’encarregada de llegir-les va ser Paula Delmás, l’alcaldessa més jove de la trobada, de la localitat turolense de Monforte de Moyuela.

Entre altres qüestions, es va posar de manifest la necessitat de crear noves eines turístiques com el Camí del Cid que, a través de productes transversals i vertebradors donen resposta a les noves demandes del mercat turístic, especialment a l’interior. També es va ressaltar que l’itinerari es postula com una eina idònia per a donar a conéixer la diversitat històrica, cultural i paisatgística dels territoris que el conformen i es va valorar molt positivament l’existència del Consorci Camí del Cid com un cas excepcional de cooperació interterritorial.

Igualment, i de cara a fomentar el Camí del Cid tant a l’interior com en l’exterior, els assistents van assumir el compromís de col·laborar activament en la promoció i la dinamització del projecte.

Aquestes conclusions van ser arreplegades en una declaració conjunta firmada pels representants provincials i els responsables municipals assistents que, juntament amb altres objectes relatius a la trobada, es van introduir en una càpsula del temps que custodiarà el monestir de San Pedro de Cardeña.