Elx posa en marxa el I Pla LGTBI per a fomentar la diversitat i construir una ciutat més inclusiva

Elx posa en marxa el I Pla LGTBI per a fomentar la diversitat i construir una ciutat més inclusiva

El regidor d’Igualtat, Mariano Valera, destaca que s’ha activat en la web municipal fins al 28 d’octubre una enquesta dirigida a la ciutadania i una altra al col·lectiu amb les quals s’arreplegaran dades amb la finalitat d’establir accions per a la protecció dels drets d’aquestes persones


L’Ajuntament d’Elx ha posat en marxa el procés per a l’elaboració del I Pla LGTBI, un instrument pràctic i d’utilitat que servirà per a actuar sobre les possibles desigualtats i bretxes que estiguen relacionades amb la diversitat sexual i de gènere presents al municipi. En aquest s’abordaran qüestions com l’educació, l’oci i la cultura, l’esport, el turisme o el benestar social, segons ha explicat el regidor d’Igualtat, Drets Socials, i Polítiques Inclusives, Mariano Valera, que ha destacat “a partir d’aquest mes s’iniciarà la fase de diagnòstic social de la situació del col·lectiu LGTBI mitjançant dues enquestes. Una dirigida a les persones LGTBI il·licitanes i una altra a la ciutadania en general”.

D’aquesta manera, totes les persones que vulguen participar en aquest procés participatiu poden accedir als qüestionaris fins al 28 d’octubre a través de la web ‘Processos participatius.

L’objectiu és recopilar aquelles dades d’interés i així conéixer, més detalladament, les impressions i suggeriments de la població en matèria d’igualtat, de cara a plantejar un esquema de treball que ajude a fomentar una societat més justa, igualitària i diversa en tot el municipi.

Per a l’elaboració del pla s’ha comptat amb el treball i suport, tant de les entitats que componen la taula LGTBI d’Elx com de les diferents regidories municipals. L’edil ha informat que “per a això s’ha constituït una comissió de treball amb entitats i regidories que ens assegura arreplegar les necessitats i demandes de tota la ciutadania”.

L’edil informa que per a l’elaboració del document s’ha comptat amb el treball tant de les entitats LGTBI d’Elx com de les diferents regidories municipals i preveu que es puga presentar a finals d’any

Valera ha demanat la col·laboració ciutadana per a poder ajustar al màxim les necessitats als serveis que ja s’ofereixen amb la finalitat de desenvolupar accions concordes a la realitat que es vol abordar.

“Es preveu que aquest Pla es puga presentar a la ciutadania a finals d’enguany, cosa que suposa un avanç important per al reconeixement dels drets de les persones LGTBI d’aquest municipi”, ha declarat l’edil.

“L’Ajuntament d’Elx continuarà apostant per la sensibilització del conjunt de diversitats que existeixen en matèria afectivosexual i de gènere, i per la prevenció de la LGTBIfòbia en totes les àrees, invertint en polítiques de reconeixement de l’aportació de la comunitat LGTBI a la nostra societat”, ha manifestat Valera, que afirma que “aquest pla fa possible fer un pas més en el nostre treball diari, que ja es desenvolupa des de la Regidoria d’Igualtat, a través del servei Elx LGTBI, i que pretenem continuar millorant”.