Homes il·licitans es concentren a la Plaça de Baix per a reivindicar la igualtat de gènere i manifestar el seu rebuig a la violència masclista

Homes il·licitans es concentren a la Plaça de Baix per a reivindicar la igualtat de gènere i manifestar el seu rebuig a la violència masclista

L’edil de l’àrea, Mariano Valera, acompanyat per membres de l’Equip de Govern, llig el manifest de la “Roda d’Homes” al costat del vicerector d’Inclusió de la UMH, Raúl Reina, i crida a efectuar un treball de “desconstrucció” d’actituds masclistes interioritzades per a avançar cap a un món més just


Homes il·licitans s’han concentrat a les 19.00 hores de la vesprada del divendres a la Plaça de Baix per a reivindicar la igualtat de gènere i per a manifestar el seu rebuig a la violència masclista. En l’acte promogut per Casa de la Dona en el marc del II Congrés Internacional Sobre Masculinitats i Igualtat, que té lloc al Centre de Congressos fins al pròxim 22 d’octubre, s’ha llegit un manifest i s’ha realitzat una performance en la qual s’han encés ciris i s’ha format un cercle, una “Roda d’Homes”, presidida pel llaç bla de la pau i s’ha guardat un minut de silenci en memòria de les víctimes de la violència de gènere.

La Roda d’Homes contra la violència masclista és un acte on els homes volem manifestar nostra més absoluta condemna de totes les violències que s’exerceixen contra les nostres companyes de vida”, ha assenyalat el regidor d’Igualtat, Mariano Valera, que, amb el vicerector d’Inclusió de la UMH, Raúl Reina, han posat veu al manifest acompanyats per membres de l’Equip de Govern. “Estem cansats d’actituds quotidianes que reprodueixen el patriarcat, la dominació dels homes sobre les dones i que garanteix el manteniment dels nostres privilegis”, ha continuat.

L’edil ha explicat que cada vegada existeixen més homes predisposats “a trencar amb el llegat masclista i a construir la seua identitat d’una altra manera, lluny de la tradicional i violenta masculinitat hegemònica”. “No volem continuar reproduint ni educant els nostres fills en la rància i compulsiva manera d’entendre la masculinitat com a poder. Volem afavorir un canvi social, que cap xiquet més es quede sense un referent positiu de masculinitat”, ha afegit i ha cridat a efectuar un treball de “desconstrucció” d’actituds masclistes interioritzades per a “avançar cap a un món més just i igualitari, on la violència contra les dones no tinga cabuda”.

Per això, en el manifest s’ha posat èmfasi en la necessitat “de posicionar-nos públicament com a homes proigualitaris”, ha expressat Reina, amb accions encaminades a “rebutjar l’exercici del poder patriarcal i renunciar als seus privilegis, denunciar totes les formes de violència masclista i rebutjar altres relacionades amb l’abús de poder masculí, promoure la corresponsabilitat dels homes i les cures compartides, impulsar la paternitat activa i responsable, apostar per la coeduació en la comunitat educativa i per un llenguatge igualitari”.

L’acte està promogut per Casa de la Dona en el marc del II Congrés Internacional Sobre Masculinitats i Igualtat (CIMASCIGUAL), que té lloc al Centre de Congressos fins al pròxim 22 d’octubre

Per a finalitzar l’activitat, Valera ha convidat les dones presents a sumar-se al cercle, que van envoltar d’aquesta manera quasi la totalitat de la Plaça de Baix. Així mateix, també els ha instat a participar en la programació amb motiu del Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona, que es commemora el pròxim divendres 25 de novembre.

“Creiem en aquest treball individual, però també en el col·lectiu. Pensem que els homes necessitem repensar-nos críticament, però també que és urgent que ens ajuntem i isquem a cridar ben alt que les volem vives. I per això hui som ací”, ha conclòs l’edil d’Igualtat.

Des de l’1 de gener de 2003 fins hui, a Espanya s’han registrat 1.164 víctimes mortals per violència de gènere; 34 d’elles en el que portem de 2022 i que han deixat 24 menors orfes durant enguany.