Ix a licitació la renovació de les pistes esportives de huit col·legis, les llums de Nadal i la creació d’una plataforma única al carrer Tinent Ruiz

Ix a licitació la renovació de les pistes esportives de huit col·legis, les llums de Nadal i la creació d’una plataforma única al carrer Tinent Ruiz

El portaveu de l’Equip de Govern, Héctor Díez, anuncia que l’Ajuntament reforça la seua política social amb la firma de cinc convenis amb col·lectius que presten ajuda sociosanitària i suport a col·lectius vulnerables


El portaveu de l’Equip de Govern Local, Héctor Díez, ha anunciat que la Junta de Govern ha acordat traure a licitació diversos contractes d’obres i serveis.

El primer té per objecte continuar contribuint a la conservació i modernització dels centres educatius d’Elx. En aquest cas, ix a licitació per 265.000 euros el contracte per a renovar les pistes d’un total de huit col·legis de la ciutat i de les pedanies: Antonio Machado, Luis Cernuda, Miguel d’Unamuno, Víctor Pradera, Sanchis Guarner, Jorge Guillén, El Toscar i La Hispanitat.

“Es tracta d’un contracte per a renovar totalment les pistes d’aquests centres educatius amb una inversió de 265.000 euros per a actuar sobre prop de 9.000 metres quadrats i un termini d’execució de tres mesos”, ha assenyalat el portaveu, que ha afegit que com clàusula especial d’aquestes actuacions es demana l’ús de material asfàltic d’origen reciclat.

En segon lloc, ix a concurs públic per 109.600 euros la creació d’una plataforma única al carrer Tinent Ruiz. Una actuació amb la qual l’Equip de Govern continua millorant l’espai urbà per a fer-lo més accessible.

“Continuem desplegant el Pla Centre que comporta diferents actuacions per a modernitzar i homogeneïtzar el nostre centre històric i alhora afavorir la dinamització comercial. En aquest cas es tracta de la creació d’una plataforma única al carrer Tinent Ruiz, des de l’avinguda Joan Carles I fins al carrer Alfons X El Savi”, ha assenyalat el portaveu, que ha especificat que prèviament actuarà la mercantil Aigües d’Elx per a procedir a la renovació de la conducció d’aigua potable i de clavegueram.

En tercer lloc, es licita el contracte per al subministrament d’equips informàtics per 147.000 euros i un termini de lliurament dels equips de 45 dies. L’oferta mínima a incloure és de 90 equips informàtics amb els quals el Govern Municipal pretén continuar avançant en l’Administració Electrònica.

El quart contracte que ix a concurs és el corresponent a les llums festives per a Nadal al nucli urbà i a les pedanies. “Es tracta d‘un contracte de 163.350 euros amb els quals pretenem contractar la il·luminació per a les pròximes festes nadalenques i que suposa la instal·lació de quasi 200 arcs en barris i pedanies, així com la contractació de deu elements tridimensionals de decoració”, ha apuntat el portaveu, que ha enumerat els carrers en els quals es col·locarà aquesta il·luminació: plaça de Baix, Corredora, plaça del Congrés Eucarístic, pont dels Ortissos, Porta d’Alacant, Mestre Albéniz, Urberna, Eres de Santa Llúcia, Reina Victòria, Jordi Joan i Cristóbal Sanz.

L’enllumenat també s’instal·larà a les pedanies de Torrellano, l’Altet, la Marina, la Foia, la Baia, la Vallverda, Perleta, Matola i els Arenals del Sol.

Díez ha destacat que entre les clàusules específiques es troba que el cent per cent de les lluminàries han de ser led d’alta eficiència energètica.

Aquest contracte es complementarà amb el de la Regidoria de Comerç per a les llums als carrers comercials.

D’altra banda, Díez ha informat que “els departaments d’Enllumenat Públic i Eficiència Energètica treballaran per a establir un horari d’encesa de d’acord amb les recomanacions de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies per a reduir els consums elèctrics en un 20%.

Reforç de la política social

En l’àrea d’Igualtat, la Junta de Govern ha aprovat convenis de col·laboració per valor de quasi 300.000 euros. “Es tracta de cinc convenis amb els quals es reforça la política social i es fa costat a aquells col·lectius que estan prestant serveis sociosanitaris i suport a les famílies vulnerables”, ha anunciat Díez, que ha apuntat que en la pràctica totalitat d’aquests s’incrementa la partida respecte a l’any passat. Els convenis són amb: Aspanias (20.000 euros), Càritas (227.000 euros), Associació del Pàrkinson (5.000 euros), Creu Roja (25.000 euros) i Associació de Persones Sordes (22.000 euros).

“L’objectiu d’aquests convenis és reforçar la política social de l’Ajuntament d’Elx i fer costat als col·lectius que fan un servei complementari al municipal en atenció als més vulnerables”, ha apuntat Díez.

Llicència per a una nova residència per a estudiants

En l’àrea d’Urbanisme, la Junta de Govern ha donat la llicència d’obres per a la construcció d’una nova residència per a estudiants universitaris.

“Es tracta d’una llicència d’obres per a adequar els baixos comercials i l’entresol com a residència d’estudiants al carrer Antonio Campos Javaloyes, 11. El projecte contempla 18 habitacions, cuina-menjador i zones de descans en un total de 522 metres quadrats”, ha assenyalat Héctor Díez.

Nova Sala de lectura a Torrellano

També la Junta de Govern ha aprovat el contracte de lloguer per a una sala de lectura a la pedania de Torrellano. El local se situa al carrer Alcúdia, 1 i amb aquesta actuació l’Ajuntament pretén continuar millorant els serveis a les pedanies.