La coordinació de les forces i cossos de seguretat permet continuar reduint la taxa de criminalitat a Elx

La coordinació de les forces i cossos de seguretat permet continuar reduint la taxa de criminalitat a Elx

L’alcalde, Carlos González, el comissari cap del CNP al municipi, Pedro Montore, i l’edil de Seguretat Ciutadana, Ramón Abad, participen en l’acte del patró de la Policia Nacional, celebrat a la plaça del Congrés Eucarístic


Elx continua sent una de les ciutats més segures d’Espanya, amb la reducció de la taxa de criminalitat en tota classe de delictes, gràcies a la coordinació de les forces i cossos de seguretat. L’alcalde, Carlos González, el comissari cap del Cos Nacional de Policia (CNP) a Elx, Pedro Montore, l’edil de Seguretat Ciutadana, Ramón Abad, i el cap de la Policia Local, César Zaragoza, han participat en el dia de la Policia Nacional, els Sants Àngels Custodis, que s’ha desenvolupat a la plaça del Congrés Eucarístic, amb l’assistència de membres de l’Equip de Govern i de la Corporació Municipal, així com de representants d’entitats socials de la comarca i d’aquelles relacionades amb les emergències.

Tal com ha explicat Montore, “sense caure en triomfalismes”, les xifres són “molt positives” i destaca la disminució en un 26% i un 35% de robatoris amb força i amb violència a Elx, respectivament, en comparació amb les dades de 2019, any de referència del Ministeri de l’Interior donada la pandèmia. A més, el principal responsable de la Comissària del CNP a la localitat ha dit que tots els operadors de seguretat de la ciutat han de felicitar-se pel treball de coordinació entre la Policia Nacional, la Policia Local –amb la seua nova Unitat Rural de Seguretat–, la Guàrdia Civil i la ciutadania –amb plataformes com Veïns Alerta– mitjançant plans específics conjunts, entre aquests els relatius al Camp d’Elx, que permeten detindre els robatoris en domicilis rurals i minorar la percepció d’inseguretat subjectiva.

Montore afirma que les xifres són “molt positives” i destaca la disminució en un 26% i un 35% de robatoris amb força i amb violència al municipi, respectivament, en comparació amb les dades de 2019, any de referència del Ministeri de l’Interior

Elx és una ciutat segura per a viure i per a treballar”, ha afirmat l’alcalde, que ha fet referència a les dades estadístiques que confirmen que els delictes al terme municipal continuen reduint-se, cosa que, igual que Montore, ha estimat fruit de la de la cooperació entre els tres cossos de seguretat presents a Elx. Aquesta labor conjunta, sorgida de la Junta Local de Seguretat o “del sentit del deure dels comissaris i els comandaments”, ha apuntat, es tradueixen a afrontar amb la “màxima professionalitat” els grans reptes i complir així amb l’objectiu de mantindre l’ordre. “Montore, et demane que continues, que continuem afavorint amb el teu saber fer, una suma d’esforços que tan bons resultats donen a la meta comuna de la seguretat”, ha reiterat.

González ha felicitat els guardonats i els efectius de la Comissaria de la ciutat per la “dedicació i lliurament” amb la qual exerceixen la seua labor, a més de per el seu “compromís amb Elx i amb els il·licitans i il·licitanes”. El regidor ha subratllat que la Policia Nacional realitza “un servei indispensable” per a la col·lectivitat del municipi, que garanteix “el lliure exercici dels drets i les llibertats constitucionals, la pau, l’harmonia i la convivència democràtica”. “Per això, el nostre reconeixement i gratitud als agents del CNP per la seua professionalitat, valor, humanitat i el sentit de la responsabilitat amb què cada dia efectuen la seua missió constitucional a Elx”, ha afegit.

“Sense seguretat, no hi ha llibertat”, ha recalcat Montore, que ha emfatitzat que la ciutadania confia “en els milers d’homes i dones que conformen el CNP, per la nostra professionalitat i valors fundats en el servei als altres, continuarem fent gran a aquesta institució al llarg del temps”. “Elx és una de les grans ciutats més segures d’Espanya”, ha incidit el comissari, que ha agraït a González la seua predisposició per a organitzar l’efemèride, ha admés una sèrie d’esdeveniments luctuosos aïllats en l’últim any que van comptar amb gran repercussió mediàtica i ha subratllat que se’ls va donar una resposta adequada.

Creu al Mèrit Policial amb distintiu roig

Durant l’acte, presidit per la imatge del Sant Àngel Custodi, s’han entregat una dotzena de mètopes i condecoracions a civils i comandaments policials, i dotze creus al Mèrit Policial amb distintiu blanc a integrants de la Policia Nacional. També s’ha atorgat una altra amb distintiu roig –el màxim reconeixement brindat pel CNP– a l’inspector José Luis Brogeras, per enfrontar-se i negociar, fins a la seua rendició, amb el presumpte assassí de Yolanda Elishabet, esdevingut el passat 25 de desembre als Palmerars.

La solemne ofrena i salves pels caiguts en acte de servei, al costat dels concordes de Tesón de hierro –himne del CNP– i la Marcha real española, han tancat una data que serveix a la Comissària d’Elx com a valoració del treball efectuat en els últims 12 mesos i en record a aquells que ja no estan, a més de per rebre l’afecte i l’admiració d’una societat agraïda.

Quant a la Policia Local d’Elx, l’alcalde va anunciar, durant la celebració de Sant Rafael, un Pla Estratègic Triennal per al període 2023-2025. L’objectiu, aconseguir els 400 agents i acabar de renovar la totalitat de la flota de vehicles, a més de qüestions organitzatives encaminades a rejovenir la plantilla i aprofundir en la digitalització i en la formació i especialització dels efectius. Encara que, com a objectius immediats, es troben la consolidació i l’ampliació de la Unitat Rural de Seguretat i l’adquisició de vint cotxes patrulla.