La Fireta del Camp d’Elx congrega prop de 30.000 persones durant tot el cap de setmana al Passeig de l’Estació

La Fireta del Camp d’Elx congrega prop de 30.000 persones durant tot el cap de setmana al Passeig de l’Estació

El regidor de Desenvolupament Rural, Felip Sànchez, valora positivament la xifra, ja que supera amb escreix les expectatives i destaca que les mateixes entitats agràries i els expositors els han traslladat la seua satisfacció per com s’ha desenvolupat la fira


El Passeig de l’Estació ha tornat a ser punt de trobada de la ciutadania il·licitana amb motiu de la celebració de la Fireta del Camp d’Elx que organitza la Regidoria de Desenvolupament Rural, una mostra amb desenes d’activitats culturals, gastronòmiques i divulgatives que posen en valor la idiosincràsia de les partides rurals. En la seua onzena edició ha tingut un èxit absolut d’assistència de públic amb prop de 30.000 assistents durant tot el cap de setmana, així ho ha destacat el regidor de Desenvolupament Rural, Felip Sànchez, que ha valorat positivament la xifra multitudinària “ja que supera amb escreix l’expectativa de les 25.000 persones que ens havíem marcat”.

Segons ha recordat l’edil “enguany hem augmentat el nombre d’activitats i d’expositors respecte a altres edicions, a més de recuperar el Premi a l’Agricultor Major de l’Any que ha recaigut sobre l’il·licità Antonio García Lledo”. Així mateix, Sànchez ha assenyalat que les mateixes entitats agràries i els expositors els han traslladat la seua satisfacció per com s’ha desenvolupat la fira i han confessat que ja estan pensat en la següent edició.

Al llarg de tot el cap de setmana el públic assistent ha pogut visitar estands informatius, tallers de trenat de palma blanca i de setiet, d’elaboració de pa de figa, de boixets, de pintura o de manualitats infantils. Una de les novetats han sigut les projeccions de pel·lícules del Camp d’Elx Rural Filmfest.

El dissabte es va celebrar el concurs de dàtils de la Comunitat de Llauradors i Ramaders que va guanyar Gaspar Agulló.

L’edil entrega el premi ‘Agricultor de l’any’, organitzat per la Comunitat de Llauradors i Ramaders d’Elx, a Antonio García Lledo, per la seua tenacitat, el seu caràcter emprenedor, la seua constància i la seua lluita davant les adversitats

Durant aquest diumenge també s’ha dut a terme el concurs de partir magrana organitzat per la DO Granada Mollar d’Elx, ASAJA i la Comunitat de Llauradors i Ramaders. Vicentina Navarro ha sigut la guanyadora i ha rebut un premi de 300 euros.

De la mateixa manera, s’ha desenvolupat el concurs “Granada ideal” que organitza La Unió de Llauradors i Ramaders, en el qual també ha guanyat l’agricultora Vicentina Navarro.

Premi Agricultor de l’any

El regidor de Desenvolupament Rural, Felip Sànchez, acompanyat de l’edil de Medi Ambient, Esther Díez, i membres de la Corporació Municipal, ha entregat el premi ‘Agricultor de l’any’, organitzat per la Comunitat de Llauradors i Ramaders d’Elx, a Antonio García Lledo, per la seua tenacitat, el seu caràcter emprenedor, la seua constància i la seua lluita davant les adversitats.

Antonio García va nàixer a Elx un 15 d’agost de 1965 a l’Avinguda del País Valencià. Fins als 25 anys va estar ajudant el seu pare en una sastreria però va ser en 1990 quan es va iniciar en el món agrícola, arran de contraure primeres núpcies amb la seua actual esposa Fini Maestre, filla de l’agricultor Jaime Maestre, des de llavors ha estat implicat en nombroses tasques agràries i de jardineria.

Va començar arrendant la finca de José Bertrán a Punta la Serra de Santa Pola, on combinava labors agrícoles i plantacions de cítrics en una extensió de dues hectàrees. Anys després, en 1990, amplia la seua activitat a la finca de la Candelaria, situada a Atzavares, on atenia altres dues hectàrees d’oliveres i magraners.

També gestiona la finca Santanderina al camí vell de Catral, altres dues hectàrees de magraners durant cinc anys amb cinc empleats en plantilla. L’any 2004 hereta la finca situada a la partida del Derramador, altres dues hectàrees de llimes, taronges i diferents cultius, lloc on viu actualment i manté aquestes quatre finques descrites, a més, de treballar de jardiner en diferents finques i urbanitzacions.

També és soci de Canbayas. Ha realitzat diferents cursos de formació relacionades amb l’agricultura; com a fitosanitaris. Així mateix ha sigut monitor de jardineria al centre de discapacitat Tamarit durant 1 any.

L’any 2017 va tindre l’experiència que el va deixar marcat per a tota la vida, va patir un ictus que el va deixar incapacitat dos anys, en aquest període totes les finques les va atendre el seu fill José Antonio García. Des de l’any 2019, que es trobava bastant recuperat, continua assessorant el seu fill en la gestió de totes les finques anteriorment descrites.