La Fireta del Camp d’Elx recupera el ‘Premi Agricultor de l’Any’ i aconsegueix la participació d’una trentena d’estands, deu més que l’any anterior

La Fireta del Camp d’Elx recupera el ‘Premi Agricultor de l’Any’ i aconsegueix la participació d’una trentena d’estands, deu més que l’any anterior

El Passeig de l’Estació acull la cita de les tradicions il·licitanes del 14 al 17 d’octubre amb un racó gastronòmic, tallers de palma blanca, trenat d’espart i elaboració de pa de figa, entre altres activitats


La Fireta del Camp d’Elx torna al Passeig de l’Estació del 14 al 17 d’octubre amb la participació d’una trentena d’estands, deu més que l’any anterior, per a posar en valor els productes i l’oferta del medi rural. El regidor de Desenvolupament Rural, Felip Sànchez, acompanyat del president de la Unió de Llauradors i Ramaders d’Elx, Santiago Pascual, el president de l’Associació Agrària de Joves Agricultors d’Elx (ASAJA), Pedro Valero, i la presidenta de la Federació de Dones i Famílies de l’Àmbit Rural (Amfar), Tere Antón, ha presentat algunes de les novetats incloses en la desena edició de la fira, que en aquesta ocasió recuperarà el premi a l’‘Agricultor de l’any’.

En aquesta nova edició participaran ACD La Foia i Baia Jovens, que realitzaran tallers durant l’esmentat setmana, i el Rural Film Fest que projectarà pel·lícules durant els tres dies, a més hi haurà un racó gastronòmic i es duran a terme tallers de palma blanca, trenat d’espart, elaboració de rotllos i pa de figa, grimpa de palmeres o de dolçaina i tabalet, així com actuacions musicals i activitats per als més xicotets.

Tal com ha informat Sànchez, l’institut la Torreta participarà fent activitats i visites guiades. A més, es realitzaran diferents concursos amb productes autòctons com el dàtil o la magrana, que estaran aquestos dies ja en plena temporada. També es durà a terme un concurs per l’Associació de Belles arts i es recuperaran les actuacions teatrals d’Asprella Teatre. Així mateix, la Unió de Festers del Camp d’Elx realitzarà una desfilada amb vestits tradicionals.

L’edil de Desenvolupament Rural, Felip Sànchez, acompanyat del president de la Unió de Llauradors i Ramaders d’Elx, Santiago Pascual, el president d’ASAJA Elx, Pedro Valero, i la presidenta d’AMFAR, Tere Antón, presenta les novetats de la desena edició al Parc Esportiu

En aquest aparador de les tradicions il·licitanes participaran institucions i organismes com el Museu de Puçol, la Dominació d’Origen Protegida de la Granada Mollar i la Universitat Miguel Hernández d’Elx, entre altres. El regidor espera que en aquesta edició s’arribe a les 25.000 persones.

Per part seua, Pascual ha manifestat la seua voluntat de treballar perquè la fireta vaja creixent amb el pas dels anys i ha destacat la importància de posar en valor els productes del Camp d’Elx mitjançant les xarxes socials perquè arriben a tothom.

Per part seua, Valero ha recordat que a la fireta es durà a terme l’exposició de centres de magrana i concursos amb aquest producte “perquè a més de les propietats com a aliment també compta amb beneficis medicinals i estètics”.

Mentrestant, Antón ha apuntat que la intenció d’aquesta iniciativa ja consolidada al municipi és que no es perden les tradicions, així com fomentar els productes del medi rural.