La Fireta del Camp d’Elx torna aquest cap de setmana per a impulsar el valor dels productes del món rural i de la identitat del municipi

La Fireta del Camp d’Elx torna aquest cap de setmana per a impulsar el valor dels productes del món rural i de la identitat del municipi

L’alcalde, Carlos González, destaca que “el Camp d’Elx és cultura, identitat i productes de primera qualitat, així com una activitat amb un indubtable valor per a la dinàmica econòmica de la ciutat”


La Fireta del Camp d’Elx ha obert les seues portes al públic al Passeig de l’Estació amb la presència de l’alcalde, Carlos González; el regidor de Desenvolupament Rural, Felip Sànchez, i membres de l’Equip de Govern i de la Corporació Municipal; a més dels representants de les diferents associacions agràries, Pedro Valero, d’Asaja; Santiago Pascual, de la Unió de Llauradors i Ramaders d’Elx; Tere Antón, presidenta de l’Associació de Dones i Famílies de l’Àmbit Rural de la província d’Alacant (AMFAR); i Pascual Urban, de la Comunitat de Llauradors i Ramaders, entre altres personalitats.

“És un dia important per a la ciutat i per al Camp d’Elx perquè de nou arranca aquesta cita, un aparador de tot allò que el medi rural ofereix als il·licitans i a les il·licitanes”, ha assenyalat l’alcalde, que ha apuntat que “el Camp d’Elx és cultura, identitat i productes de primera qualitat, així com una activitat amb un indubtable valor per a la dinàmica econòmica de la ciutat”.

El regidor de Desenvolupament Rural, Felip Sànchez, incideix que les previsions són bones i s’espera superar les 25.000 persones

Així mateix, González espera que enguany la fireta supere el nombre de visitants que va tindre en 2021 i que no defraude les expectatives de tants visitants que venen a comprovar com és la cultura del camp il·licità.

Per part seua, Sànchez ha incidit que les previsions són bones i s’espera superar les 25.000 persones.

La Fireta se celebra fins diumenge i compta amb prop de 30 estands, una xifra major que en 2021, cosa que confirma aquesta cita il·licitana com un referent de les fires agrícoles del Llevant.

Durant el cap de setmana es duran a terme nombroses activitats en les quals participaran ACD La Foia i Baia Jovens. A més, Rural Film Fest projectarà pel·lícules durant els tres dies i hi haurà un racó gastronòmic. També es recuperarà el premi al ‘Agricultor de l’any’ i es duran a terme tallers de palma blanca, trenat d’espart, elaboració de rotllos i pa de figa, grimpa de palmeres o de dolçaina i tabalet, així com actuacions musicals i activitats per als més xicotets.

Així mateix, l’institut la Torreta participarà fent activitats i visites guiades. Es realitzaran diferents concursos amb productes autòctons com el dàtil o la magrana i es durà a terme un concurs per l’Associació de Belles arts. A més, la Unió de Festers del Camp d’Elx realitzarà una desfilada amb vestits tradicionals i es recuperaran les actuacions teatrals d’Asprella Teatre.

En aquest aparador de les tradicions il·licitanes participaran institucions i organismes com el Museu de Puçol, la Denominació d’Origen Protegida de la Granada Mollar i la Universitat Miguel Hernández d’Elx, entre altres.