La Gala del Major congrega més de tres centenars de persones al Centre de Congressos i ret homenatge a les associacions de Pàrkinson i AFAE

La Gala del Major congrega més de tres centenars de persones al Centre de Congressos i ret homenatge a les associacions de Pàrkinson i AFAE

L’alcalde, Carlos González, i l’edil de l’àrea, Puri Vives, assisteixen a l’acte i lloen la trajectòria d’ambdues entitats “que treballen pel benestar de les persones majors i que els ajuden a afrontar situacions del dia a dia d’una manera positiva, saludable i plena”


El Centre de Congressos ha acollit la Gala del Major que ha reunit més de tres centenars de persones i ha reconegut amb un emotiu acte la labor de les associacions de Pàrkinson i de Familiars de Persones amb Alzhèimer d’Elx (AFAE). L’esdeveniment ha comptat amb l’assistència de l’alcalde, Carlos González, de la regidora de Política de Majors, Puri Vives, i del president Honorífic del Consell de Majors, Joaquín López.

El regidor il·licità ha lloat “l’esforç d’ambdues entitats que a Elx fan coses que són realment valuoses i importants” i ha traslladat un missatge a les persones majors, que, segons ha destacat Gonzalez, “mereixen tot l’afecte, estima i reconeixement”.

L’edil ha posat l’accent en la gran trajectòria d’ambdues associacions “que treballen pel benestar de les persones majors i que els ajuden a afrontar situacions del dia a dia, d’una manera positiva, saludable i plena”.

L’edil s’ha congratulat de la “immensa sort” d’estar al capdavant de la Regidoria i d’envoltar-se d’excel·lents col·laboradors i ha enviat un poderós missatge a la venerable audiència: “Sou el futur, no el passat”. També ha assenyalat que “els majors sou el futur perquè heu viscut i ens podeu orientar, teniu experiència; un passat que no llastra, sinó que ensenya”.

L’esdeveniment ha sigut amenitzat per la cantant, Helena Bianco, que va pertànyer a l’agrupació musical Los mismos i va ser intèrpret del conegut tema El puente

Durant l’acte s’ha projectat un vídeo amb fotografies d’ambdues entitats reconegudes. A més, per a finalitzar l’esdeveniment s’han entregat els obsequis i les distincions.

Per part seua, la presidenta d’AFAE, Marisa Moreno, ha agraït la distinció atorgada per l’Ajuntament en reconeixement a la seua labor des de fa més de 22 anys al municipi. “En 2030 hi haurà 1.400 milions de persones majors de 60 anys al món, de les quals segons els experts més de 65 milions patiran alguna classe de demència”, ha destacat Moreno, que ha apel·lat a continuar construint entre tots societats més inclusives i adaptades a les necessitats de les persones majors.

La presidenta de l’Associació de Pàrkinson, Paqui Riquelme, ha mostrat també la seua gratitud pel guardó que han rebut pels seus més de 10 anys atenent persones afectades per la malaltia del pàrkinson. Així mateix, la presidenta ha lloat el projecte audiovisual posat en marxa per l’associació que aconsegueix més de 75.000 visualitzacions diàries a tot el món. “Les notícies i teràpies que compartim en les nostres xarxes socials i YouTube són ateses i posades en pràctica perquè totes les persones que conviuen amb aquesta malaltia aprenguen fer-ho i senten que no estan soles”, ha afegit.

La gala ha sigut amenitzada per l’actuació de la cantant Helena Bianco, intèrpret del famós tema El puente, de l’agrupació musical Los mismos, que ha alçat una gran expectació entre el públic assistent.