La Plaça de Baix acull la lectura del manifest amb motiu del Dia Nacional del Dany Cerebral Adquirit

La Plaça de Baix acull la lectura del manifest amb motiu del Dia Nacional del Dany Cerebral Adquirit

Han assistit a aquest el regidor de Drets Socials, Mariano Valera, la regidora de Sanitat, Mariola Galiana, i els també edils Ana Arabid, Felip Sànchez, María José Martínez i Puri Vives, així com membres de la Corporació. Moments abans, l’alcalde, Carlos González, ha conversat amb els membres de l’associació per a conéixer les seues necessitats i expressar el suport municipal a les seues reivindicacions.

Com a reivindicacions generals, des de la Federació Espanyola de Dany Cerebral, que representa 48 entitats i més de 11.000 persones sòcies, es reclama entre altres qüestions que s’impulse una Estratègia Nacional d’Atenció al Dany Cerebral Adquirit que garantisca una atenció coordinada, integral i multidisciplinària a cada persona amb Dany Cerebral, independentment de la seua situació socioeconòmica i del seu lloc de residència. També que s’elabore un cens complet del nombre de persones amb Dany Cerebral Adquirit a Espanya; que es cree la categoria diagnòstica “Dany Cerebral Adquirit”, aplicable en el moment de l’alta hospitalària, que s’incloga la família com a part beneficiària del procés d’atenció, i no sols com a part col·laboradora i que en els plans d’atenció sociosanitària es tinguen en compte les necessitats específiques de les persones amb Dany Cerebral amb major vulnerabilitat, com són les persones amb dany cerebral sever, els menors amb Dany Cerebral i les persones amb alteracions greus de la conducta; així com de les seues famílies.

“Aquest 26 d’octubre, Dia nacional del Dany Cerebral Adquirit, les persones amb Dany Cerebral volem que s’escolte la nostra veu i que s’atenguen les nostres peticions. Volem que els nostres drets siguen respectats, per a aconseguir amb ells una millora en la nostra inclusió social i en la nostra qualitat de vida, ja que “una vida salvada mereix ser viscuda amb dignitat”, ha conclòs el manifest.

Per part seua, Mariano Valera, ha assenyalat que “ens veiem compromesos amb la idea i l’objectiu de continuar treballant perquè s’aconseguisquen les vostres reivindicacions, perquè com heu dit en el manifest, una vida salvada mereix ser viscuda amb dignitat, una frase que hem de cridar tots i totes, ja que no podem oblidar que un dia el podem necessitar qualsevol de nosaltres”.