La Policia Local d’Elx participa en una campanya de la DGT per a fomentar el correcte i segur ús dels vehicles de mobilitat personal

La Policia Local d’Elx participa en una campanya de la DGT per a fomentar el correcte i segur ús dels vehicles de mobilitat personal

La campanya, que s’ha dut a terme del 26 de setembre al 9 d’octubre, ha registrat que 53 infraccions per circular per voreres o zones per als vianants


El Cos de la Policia Local d’Elx ha participat del 26 de setembre al 9 d’octubre de 2022 en la Campanya proposada per la Direcció General de Trànsit referida a la “Circulació de Vehicles de Mobilitat Persones (VMP) per vies urbanes”. La campanya ha tingut com a objectiu principal informar i formar els usuaris dels vehicles de mobilitat personal sobre les normes a observar en els seus desplaçaments urbans per a fer-ho d’una manera segura.

Els vehicles de mobilitat personal, tal com estableix el Reglament General de Vehicles, són vehicles d’una o més rodes dotats d’una única plaça i propulsats exclusivament per motors elèctrics que poden proporcionar al vehicle una velocitat màxima per disseny compresa entre 6 i 25 km/h. Solament poden estar equipats amb un seient o sellí si estan dotats de sistema d’autoequilibrat. Aquesta definició exclou els vehicles per a persones amb mobilitat reduïda.

La normativa bàsica estatal arreplega les característiques tècniques que han de complir els VMP per a poder circular per les vies i l’obligació que aquests vehicles hagen sigut certificats pels organismes competents.

Els seus conductors estan sotmesos a les mateixes taxes màximes d’alcohol permeses per la Llei de Seguretat Viària, així com a la prohibició de conduir amb presència de drogues a l’organisme. Tampoc poden portar auriculars ni fer ús del mòbil o del qualsevol altre dispositiu mentre van conduint.

És per això que, en el marc d’aquesta campanya, les actuacions s’han centrat en la vigilància del compliment de les condicions i les normes mínimes que, a més del que es preveu en cadascuna de les normes municipals, han d’observar tots els conductors de VMP. En aquest sentit, en els dispositius de control s’ha vigilat el compliment de les característiques tècniques dels vehicles, la circulació per llocs habilitats, el respecte als sentits de circulació, la prohibició de l’ús de dispositius mòbils i/o auriculars, el respecte dels senyals de prioritat de pas i la conducció amb consum d’alcohol o drogues.