La Policia Local precinta una cuina clandestina per preparar menús en condicions higièniques i sanitàries deficients

La Policia Local precinta una cuina clandestina per preparar menús en condicions higièniques i sanitàries deficients

Diversos veïns van denunciar les males olors i els insectes produïts per aquesta activitat, en un local comercial situat al carrer Lope de Vega


La Policia Local d’Elx va precintar dimecres passat una presumpta cuina clandestina, situada al carrer Lope de Vega, per preparar menús en condicions higienicosanitàries deficients. La patrulla Lince de la Unitat d’Establiments i Activitats (UEAC) del cos de seguretat municipal es va dirigir al local alertada pels veïns, que van advertir molèsties, males olors i insectes derivats de l’elaboració de menjar. La patrulla va trobar la persiana d’accés entreoberta, per la qual cosa van poder escoltar el soroll de treball al seu interior i una forta olor de fregitori. A més, van aconseguir parlar amb l’home responsable de l’activitat, que no es trobava habilitat per a atendre el públic de manera física.

El local comptava amb una barra i una cuina interior en un estat de conservació i neteja insuficients i només tenia un únic punt de llum i un ventilador situats a la sala on es cuinaven masses per a determinats aliments, alguns continguts en envasos no aptes per a aquesta finalitat. Tot això al costat d’una gran quantitat d’objectes emmagatzemats i restes de menjar tant al sòl com a les parets. Així mateix, l’extractor de fums estava avariat, i els agents van constatar l’absència de subministrament d’aigua potable per a neteja i tractament alimentari bàsic. La presència generalitzada de brutícia i restes de paneroles, així com d’aliments cuinats, corresponien plenament amb les molèsties advertides pels veïns.

La patrulla Lince de la UEAC va inspeccionar l’establiment i va detectar nombroses irregularitats i riscos per als consumidors

Com que era evident l’elaboració d’aliments al local, amb quantitats destacables d’aquests i d’ingredients per a la seua preparació, els policies van preguntar a l’home si venia aquests productes o els distribuïa a altres locals. Aquest va afirmar que els produïa per a consum familiar, malgrat comptar amb paquets de bosses de plàstic per a la comercialització i altres indicis que invalidaven la versió del sospitós. L’implicat, a més, va negar que disposava de cap mena de llicència o d’autorització per a preparar aliments.

Per aquests motius, els agents van intervindre i van depositar al frigorífic de l’establiment un lot d’aliments per a inspeccionar-los sanitàriament posteriorment, van precintar aquest local i va ser obligat a cessar l’activitat i el repartiment de menjar.