La projecció del documental ‘El círculo’ i una exposició són l’avantsala del II Congrés Sobre Masculinitats i Igualtat d’Elx

La projecció del documental ‘El círculo’ i una exposició són l’avantsala del II Congrés Sobre Masculinitats i Igualtat d’Elx

Elx torna a ser l’epicentre de la masculinitat igualitària amb la segona edició del Congrés Internacional Sobre Masculinitats i Igualtat, pioner en el context espanyol i que es desenvoluparà del 20 al 22 d’octubre al Centre de Congressos Ciutat d’Elx, cita coorganitzada pel Consistori il·licità i la Universitat Miguel Hernández d’Elx (UMHE).

Com a avançament, el regidor de l’Igualtat, Drets Socials i Polítiques Inclusives, Mariano Valera, ha participat a la seu congressual de Porta de la Morera en la projecció i el col·loqui del documental El círculo, acompanyat d’Iván Roiz. Dirigit per Álvaro Priante i el mateix Roiz, el treball audiovisual versa sobre la crisi de la masculinitat i mostra un grup d’homes que ofereixen testimoniatges des del més profund, sense censura, a través del seu punt de vista masculí. Posteriorment, Valera ha inaugurat al recinte la mostra Noves Masculinitats, cedida per l’Ajuntament de Villena i que podrà visitar-se fins al dissabte.

A més d’aquestes activitats empreses per Casa de la Dona, en el marc d’aquest II CISMAIGUAL, l’acte d’obertura del qual serà el dijous 21 a les 10.00 hores al Ciutat d’Elx, el dissabte 22 es durà a terme una concentració i performance d’homes proigualitaris a la Plaça de Baix a les 19.00 hores, que inclourà la lectura d’un manifest contra la violència de gènere.