La Regidoria de Sanitat intensifica la fumigació contra els mosquits a Torrellano i a l’Altet

La Regidoria de Sanitat intensifica la fumigació contra els mosquits a Torrellano i a l’Altet

L’edil de l’àrea, Mariola Galiana, informa que les pluges, unides a la calor, continuen provocant nous focus, per la qual cosa puntualment poden detectar-se ‘pics’ en la presència d’aquests insectes


La Regidoria de Sanitat està intensificant la fumigació contra els mosquits a Torrellano i a l’Altet. L’àrea municipal dirigida per l’edil Mariola Galiana, en coordinació amb CTL Sanitat Ambiental, l’adjudicatària del servei de control de plagues, ha redoblat els esforços per a reduir la proliferació d’aquests insectes en ambdues pedanies.

Si bé des de la Regidoria i CTL no s’han deixat d’aplicar en cap moment els plaguicides per tot el terme municipal i en diferents horaris, també de nit, Galiana ha assenyalat que “les pluges, unides a la calor, continuen provocant nous focus, per la qual cosa puntualment poden detectar-se ‘pics’ en la presència de mosquits”. Per això, ha explicat, els operaris de CTL s’estan endinsant, especialment, en la vegetació arbustiva de les zones inundades, on es crien les larves, per a sulfatar els productes, ja que aquest mètode el que més esforç requereix, però també el de major eficàcia demostrada.

Augmenta el número de sulfatadores, prospectors, vehicles, equips de polvorització, cubs aspersors, termonebulitzadors i canons pneumàtics dedicats a aquesta tasca, especialment en la vegetació de les zones inundades, on es crien les larves

“Hem augmentat tant els mitjans humans com els materials per a l’aplicació dels plaguicides amb la finalitat de controlar la propagació de larves i mosquits adults”, ha agregat. En concret, s’ha mobilitzat per a aquesta tasca un major número de sulfatadores, prospectors, vehicles, equips de polvorització, cubs aspersors, termonebulitzadors i canons pneumàtics. “Confiem que d’aquesta manera disminuïsca la quantitat de mosquits existent”, ha conclòs Galiana.