La romeria de Sant Crispí torna en gran als carrers de Carrús

La romeria de Sant Crispí torna en gran als carrers de Carrús

L’alcalde, Carlos González; l’edil del Festes, Mariola Galiana; el president de l’Associació d’Amics de San Crispín, Juan Manzano; el bisbe d’Orioela-Alacant, José Ignacio Munilla; membres de l’Equip de Govern i de la Corporació Municipal participen en la celebració que recupera la totalitat dels seus ritus després de la pandèmia


La romeria de Sant Crispí ha tornat aquest diumenge 23 d’octubre en gran als carrers de Carrús. Els il·licitans i les il·licitanes han secundat de manera multitudinària la celebració del patró dels sabaters, sorgida a mitjan segle XX durant l’auge industrial de la localitat entorn del calçat i que retorna amb la totalitat dels seus ritus després de les restriccions pandèmiques. De fet, l’afluència ha sigut notablement superior respecte a 2019, segons ha informat la Policia Local.

Les traques i els víctors han acompanyat la imatge en el seu recorregut des de la parròquia Mare de Déu fins a la seua ermita, amb una parada a l’església del Bon Pastor i precedida en tot moment per la Verge de l’Assumpció, amb motiu del 650 aniversari de la seua troballa a la platja del Tamarit. L’alcalde, Carlos González; l’edil de Festes, Mariola Galiana; el president de l’Associació d’Amics de San Crispín, Juan Manzano; el bisbe de la Diòcesi Oriola-Alacant, José Ignacio Munilla; membres de l’Equip de Govern i de la Corporació Municipal, a més d’altres representants eclesiàstics i d’entitats festeres, han participat en l’esdeveniment.

González, Galiana i els regidors María José Martínez, Patricia Macià, Mariano Valera, Vicente Alberola, Héctor Díez, Carles Molina i Puri Vives s’han acostat a les parades d’alimentació i altres articles situats enfront de l’ermita i a la carpa instal·lada per l’Associació d’Aparadores per a visibilitzar les reivindicacions i la realitat del seu ofici, en una cita en la qual els claus i els calendaris també han tornat amb força. La ciutadania, el regidor i els edils, però, especialment, els operaris del calçat, han esperat la concorreguda fila davant el temple després de la missa amb cants corals oficiada per Munilla per a fer-se amb un dels almanacs de butxaca, les tatxes de la taula del sant i demanar-li, com és tradició, bona ventura en l’àmbit laboral.

D’aquesta manera, Sant Crispí retorna al calendari fester il·licità en gran, atés que en 2021 solament es va organitzar una missa de campanya marcada per les mesures higienicosanitàries amb la finalitat d’evitar la propagació del coronavirus. Quant a la present edició, el vicepresident de l’Associació Valenciana d’Empresaris del Calçat (AVECAL) i empresari il·licità de la marca Calçats Marian, Tomás Antón Tremiño, va ser l’encarregat de llegir el pregó dilluns passat al Centre de Congressos.