La sala Tramoia arranca la seua programació dirigida al públic infantil i familiar per als mesos d’octubre a abril

La sala Tramoia arranca la seua programació dirigida al públic infantil i familiar per als mesos d’octubre a abril

La regidora de Cultura, Marga Antón, i el director de l’Associació Teatre Escolar, Juan Alberti, donen a conéixer el cartell que compta amb un total de 10 companyies, tres d’aquestes Premi Nacional de Teatre del Ministeri de Cultura


Després de l’inici del curs escolar arranca la programació de la sala cultural la Tramoia dirigida als centres educatius i al públic familiar. L’edil de cultura, Marga Antón, acompanyada del director de l’Associació Teatre Escolar, Juan Alberti, ha donat a conéixer els espectacles que es duran a terme d’octubre a abril. Antón ha recordat que les obres es realitzaran de dimarts a divendres amb els col·legis que reserven les entrades, i els dissabtes a partir de les 18.00 hores per a totes les famílies que vulguen assistir.

Les activitats començaran el pròxim 18 d’octubre amb Ikimilikiliklik, una història de bruixes de Marie de Jongh. L’obra es prolongarà fins al dissabte 22 d’octubre. Superhéroe del Festival Medieval d’Elx començarà a representar-se el dia 25 d’octubre i romandrà fins al 29.

Del 8 al 12 de novembre s’escenificarà Babo Royal, un espectacle que mescla circ i música. Aquest mateix mes també tindrà lloc La isla de las cosas perdidas el 19 de novembre i Ventanas del 22 al 25.

Desembre gaudirà de La mirada del viento i Días de nocilla i magia mentre que gener comptarà amb Laboratorio cromático i Circo Alas. El cartell continua amb Laboratorio sensorial i Un traje nuevo para el emperador en febrer.

El mes de març el públic podrà acudir a veure Laboratorio artístico, ¿Cuándo viene Samuel? o Transgresiones. L’última obra que arreplega la programació és Yo nací en la casa de mi abuelo el 22 d’abril.

L’edil, que ha animat els pares a gaudir amb els seus fills d’aquesta programació de qualitat, assegura que totes les representacions es trien amb molta manyaga i s’encerta pel bon resultat que tenen

Segons ha assenyalat l’edil, des de l’Associació de Teatre Escolar s’han tingut en compte moltes propostes presentades a la fira de Gijón a l’hora d’elaborar la programació i ha destacat que les activitats s’han posat en coneixement dels centres educatius per a poder acostar la cultura als més xicotets. Ja que tal com ha indicat Antón “des de la regidoria és essencial impulsar activitats com aquestes dirigides als menors per a fomentar l’amor per la cultura”.

Per part seua, Alberti ha incidit que “l’objectiu és aconseguir una programació que abaste des dels primers anys escolaritzats fins a l’Educació Secundària Obligatòria”. En aquest sentit, ha destacat que en aquesta edició participen 10 companyies, tres d’aquestes Premi Nacional de Teatre del Ministeri de Cultura: Marie de Jongh, Teatro Paraíso i Ultramarinos de Luca.

A més, Alberti ha informat que com a novetat es durà a terme un espectacle de dansa contemporània per als més xicotets i confia que desperte l’interés tant dels mestres i alumnes com de les famílies.

L’edil, que ha animat els pares a gaudir amb els seus fills d’aquesta programació de qualitat, ha assegurat que totes les representacions es trien amb molta manyaga i s’encerta pel bon resultat que tenen.