L’Ajuntament activa una campanya d’ajudes per a facilitar la renovació d’electrodomèstics per uns altres de major eficiència energètica

L’Ajuntament activa una campanya d’ajudes per a facilitar la renovació d’electrodomèstics per uns altres de major eficiència energètica

L’edil de Comerç, Felip Sànchez, explica que l’objectiu d’aquesta iniciativa amb ajudes de 250 i 360 euros és ajudar les famílies a reduir el consum de la llum, guanyar en sostenibilitat i reactivar el consum al comerç de proximitat


El regidor d’Eficiència Energètica i de Comerç, Felip Sànchez, ha anunciat la posada en marxa d’una campanya de bons destinats a la renovació dels electrodomèstics de particulars per uns altres de major eficiència energètica amb el doble propòsit d’ajudes a les famílies en la seua economia domèstica i per a contribuir a la sostenibilitat. I al costat d’això afavorir la reactivació del consum al comerç de proximitat a Elx.

La Junta de Govern Local ha donat llum verda a aquesta iniciativa que suma a altres per a reactivar el comerç local i ajudar les famílies.

“Des de la Regidoria d’Eficiència Energètica destinem 1.050.000 euros per a la realització d’aquesta nova campanya després de la destinada a professionals”, ha assenyalat el regidor, que ha explicat que estem en un moment en què l’elevat cost de la factura elèctrica és un dels principals problemes per a les economies familiars i precisament els electrodomèstics de llar són els majors consumidors d’electricitat als habitatges.

Felip Sànchez ha assenyalat que “l’antiguitat d’aquests electrodomèstics encareix la factura de la llum, així que amb aquesta campanya el que pretenem és que la ciutadania renove els seus electrodomèstics per uns altres més eficients i de menor consum”.

Per a això, s’han creat els bons ‘Elx electrorenova’. Es tracta de bons de dos classes: uns de 250 euros pels quals el consumidor haurà d’aportar la quantitat de 50 euros, i altres de 360 euros pels quals haurà d’aportar 60 euros, una ajuda de 200 euros o de 300 euros a elecció del consumidor.

Els electrodomèstics han de comprar-se en un establiment amb botiga física a Elx i els compradors han de residir també a Elx”, ha apuntat l’edil, que ha afegit que “els interessats han d’aportar el seu antic electrodomèstic i els aparells que entren en aquesta campanya són frigorífics, forns, llavadores, assecadores, rentavaixelles i plaques de cocció d’inducció. A més, els nous electrodomèstics a adquirir han de tindre una categoria energètica determinada amb la finalitat de reduir el seu impacte mediambiental”.

Sànchez ha indicat que Facpyme s’encarregarà de la gestió d’aquesta campanya que s’iniciarà el dia 14 d’octubre, quan s’obrirà el registre previ per als consumidors en una web que s’habilitarà per a aquestes dates, elxelectrorenova.es, i a partir del dia 17 d’octubre ja es podran adquirir i utilitzar fins al 7 de novembre.

La campanya per a l’adhesió dels comerços començarà durant els pròxims dies.