L’Ajuntament assumirà en el pròxim ple les competències per a construir el nou Conservatori de Música

L’Ajuntament assumirà en el pròxim ple les competències per a construir el nou Conservatori de Música

La regidora d’Educació, María José Martínez, assegura que “el Pla Edificant continua transformant les infraestructures de la nostra ciutat i contribuint decisivament a la millora de la qualitat de l’educació pública a la nostra ciutat”


L’Ajuntament d’Elx té previst assumir en el ple ordinari d’octubre, el pròxim dilluns 31, les competències per a la construcció del nou Conservatori d’Elx. Així ho ha anunciat l’edil d’Educació, María José Martínez, que ha destacat que “el Pla Edificant continua transformant les infraestructures de la nostra ciutat i contribuint decisivament a la millora de la qualitat de l’educació pública a la nostra ciutat. Prova d’això són els projectes ja executats, als quals cal sumar els que estan en les diferents fases de tramitació”.

L’Ajuntament ha sol·licitat l’adhesió al pla un total de cinc projectes entre els quals es troba la construcció de l’aulari infantil del CEIP Ausias March-CEIP Casablanca i el menjador al CEIP CEIP Verge de l’Assumpció

La regidora d’Educació s’ha reunit amb els portaveus dels grups polítics que conformen la Corporació Municipal per a donar a conéixer la situació actual de les infraestructures educatives compromeses i pendents dins del Pla Edificant. D’aquesta manera, l’Equip de Govern ha complit amb la moció aprovada per unanimitat en el passat ple del mes de setembre de 2022 en la qual se sol·licitava aquesta reunió.

Martínez ha explicat durant la sessió tant els projectes que ja han finalitzat del Pla Edificant com el punt en el qual es troba cadascun dels restants amb delegació de competències a l’Ajuntament.

Pròximes actuacions

L’edil ha informat que l’Ajuntament ha sol·licitat l’adhesió al Pla Edificant de les següents actuacions: Projecte de construcció de Gimnàs al C.E.I.P. Vicente Blasco Ibáñez; Projecte construcció aulari infantil CEIP Ausiàs March/CEIP Casablanca; Projecte construcció cuina CEIP L’Alcúdia i Projecte d’adequació i ampliació CEIP Verge de l’Assumpció (menjador, despatxos) i Projecte reparació cobertes i zones deteriorades Escola Oficial d’Idiomes.

Redelegació de competències

Respecte a la fase de tramitació en la qual es troben dos importants obres d’Edificant com són el col·legi d’educació especial Verge de la Llum i el col·legi Les arrels (núm. 37), la regidora ha explicat que des de la Conselleria d’Educació s’ha comunicat a l’Ajuntament la necessitat de dur a terme la redelegació de les competències per a la seua construcció. La raó és que ha sigut necessari actualitzar els mòduls econòmics a conseqüència de la pujada de preus dels materials derivada de la crisi energètica per la guerra d’Ucraïna.

“La construcció d’aquests dos centres segueix avant, excepte per un impàs en els temps d’execució a conseqüència de la necessitat d’ajustar els pressupostos de cara a l’adjudicació de les obres. Si no actuarem així, correríem el risc que les licitacions quedaren desertes en no ser rendible per a les empreses de construcció aquestes obres després de l’escalada dels preus”, ha assenyalat la regidora.

“Finalment, hui hem acordat convocar aquesta taula de treball de manera trimestral per a fer un seguiment de les actuacions presents i futures del Pla Edificant”, ha conclòs l’edil.