L’Ajuntament d’Elx és reconegut a València com a “territori innovador”

L’Ajuntament d’Elx és reconegut a València com a “territori innovador”

La distinció reconeix el treball que està realitzant el Consistori il·licità en el camp de les noves tecnologies que proporcionen una millor atenció social i estan unides a l’economia sostenible


L’Ajuntament d’Elx, ha arreplegat aquest 25 d’octubre a València un guardó atorgat per l’Ajuntament de València, que reconeix el treball del consistori en el programa Territoris Innovadors. Aquest reconeixement es produeix justament en el moment en què l’Ajuntament està treballant per a obtindre la distinció de ‘Ciutat de la Ciència i la Innovació’ per part del Ministeri d’Innovació com a aval per a acollir la Seu de l’Agència Espacial Espanyola.

La presentació de la candidatura per a aquesta distinció va ser aprovada per la Junta de Govern Local del passat divendres, amb l’“objectiu de reconéixer el treball que està realitzant l’Ajuntament d’Elx en el camp de la potenciació de les infraestructures relacionades amb les noves tecnologies, que donen serveis a la millora d’atenció social i estan unides a l’economia sostenible” com va assenyalar Héctor Diaz, portaveu de l’equip de govern.

Acte d’entrega

L’acte d’entrega s’ha produït a les instal·lacions de les Naus (Centre d’Innovació Social de l’Ajuntament de València) i ha comptat amb la participació de la Directora General d’Innovació, Sonia Tirado, i del regidor d’Innovació de l’Ajuntament de València, Carlos Galiana. També han sigut presents alcaldes i regidors de tots els municipis que en els últims mesos han treballat amb en el marc de la iniciativa Municipis Innovadors.

El Coordinador d’Innovació i Recursos Humans, José Antonio Galiano, arreplega el guardó i ressalta la importància que la innovació siga un valor transversal de l’actuació municipal quant a la creació d’ocupació

En representació de l’Ajuntament, va acudir el Coordinador d’Innovació i Recursos Humans, José Antonio Galiano, que en la seua intervenció d’agraïment va ressaltar la importància que la innovació siga un valor transversal de l’actuació municipal, que permeta que el consistori siga un agent actiu en l’ecosistema local de creació d’ocupació.

Sobre el Programa Territoris Innovadors

Municipis innovadors formen part del Programa Territoris Innovadors de la Generalitat Valenciana que té com a objectiu acompanyar les ciutats seleccionades en la formulació d’estratègies d’innovació i ajudar-les a posicionar-se com a ens capdavanters en aquest camp. Amb aquesta finalitat, els municipis participants han identificat els reptes urbans mitjançant diagnòstics participatius, han definit els models de ciutat i les àrees de rellevància de cada municipi i han elaborat un marc estratègic i un catàleg de missions.

Es dona la circumstància que, de les 6 ciutats participants en aquesta edició, tres compten ja amb la distinció ‘Ciutat de la Ciència i la Innovació’ a la qual espera accedir enguany l’Ajuntament d’Elx.

Treballs previs i pròximes actuacions

La participació de l’Ajuntament d’Elx en aquest programa tindrà com a resultat l’elaboració d’un Esborrany de Marc Estratègic orientat a missions. Aquest document és el resultat d’un procés que ha comptat amb l’acompanyament del personal de les Naus i de la cooperativa Crearqció i que s’ha articulat en quatre tallers a València i una jornada participativa a Elx.

Aquesta última jornada va tindre lloc al Centre de Congressos i va congregar 40 persones, entre tècnics municipals i membres de diferents grups d’investigació de les universitats de la província. Com va posar de manifest en aquesta jornada Patricia Macià, regidora de Fons Europeus, “el treball dut a terme en aquest projecte ha de servir de reflexió inicial, per a una futura Agenda Urbana del Municipi, que resultarà fonamental per a la captació de Fons Europeus en el període de programació que està començant ara”.