L’Ajuntament d’Elx intensifica les polítiques verdes per a aconseguir la neutralitat climàtica en 2050

L’Ajuntament d’Elx intensifica les polítiques verdes per a aconseguir la neutralitat climàtica en 2050

L’edil de Mobilitat i Medi Ambient, Esther Díez, presenta la campanya ‘Elx en la Senda Verda’ amb motiu del Dia contra el Canvi Climàtic i recorda que “la transformació de la ciutat és clau per a assegurar el benestar dels il·licitans i les il·licitanes”


L’Ajuntament d´Elx intensificarà les polítiques verdes amb l’objectiu de reduir les emissions contaminants un 40 per cent en 2030 i aconseguir la neutralitat climàtica en 2050. Així ho ha afirmat Esther Díez, regidora de Mobilitat i Medi Ambient, durant la presentació de la campanya `Elx en la Senda Verda´, desenvolupada per l’agència GettingBetter Creative Studio amb motiu del Dia contra el Canvi Climàtic per a, tal com assenyala l’edil, “explicar a la ciutadania que les transformacions que estem escometent a Elx tenen com a objectiu aconseguir una reducció d’emissions amb la qual garantir un municipi saludable i confortable per als il·licitans i les il·licitanes.”

“Elx està en la senda verda perquè estem treballant de manera decidida en accions de mitigació i d’adaptació del nostre municipi, davant una realitat que ja està afectant les condicions de vida dels il·licitans i les il·licitanes, que engrandeix les desigualtats i que compromet també la nostra economia”, ha manifestat l’edil, que també ha assegurat que “el nostre horitzó és situar-nos per davall dels indicadors de l’Organització Mundial de la Salut quant a emissions contaminants”.

Per a aconseguir aquest objectiu, Díez ha assenyalat que “s’identificaran els riscos climàtics i la capacitat dels sectors municipals per a fer-los front, implementant les mesures que permeten reduir-los a nivells com a mínim acceptables”.

La regidora també ha destacat el treball que s’ha realitzat per part de l’Ajuntament en aquesta línia, com la naturalització de la ciutat, l’eficiència energètica, la mobilitat, la gestió de recursos i l’economia circular.

En l’àmbit de la naturalització de la ciutat, Díez ha destacat, “els horts urbans, que s’ampliaran pròximament fins a comptar amb més de 11.400m2, i el valor agroecològic del Palmerar d’Elx, que és capaç de reduir la presència d’emissions contaminants fixant prop de 26.000 tones de carboni i més de 1.000 tones de nitrogen a l’any, sense oblidar el treball que es realitza al Clot de Galvany.”

Respecte a la mobilitat, Díez ha posat en valor la renovació de la flota d’autobusos, la conversió en zona de vianants del centre, les plataformes úniques i les infraestructures ciclistes, com els nous carrils bici i les 56 estacions de Bicielx, que es pretenen ampliar a 111 amb els fons Next Generation.

Quant a l’eficiència energètica, la regidora ha assenyalat la pròxima renovació de 5.000 lluminàries eficients, que evitaran l’emissió de 736,85 tones de CO₂ a l’atmosfera. I sobre la gestió de recursos ha destacat els nous vehicles ecològics, els ecoparcs, els punts nets i la recent implantació del contenidor marró. Totes aquestes mesures estan dirigides a potenciar l’economia circular al municipi.

El nostre objectiu com a govern municipal és aplicar l’estratègia Elx2030 per a la transició ecològica i així mitigar aquests efectes del canvi climàtic de manera que els il·licitans i les il·licitanes puguem comptar amb barris i pedanies saludables i amables on continuar desenvolupant la nostra vida amb els majors índexs possibles de benestar. Ja anem en el bon camí, en aquesta senda verda que estem caminant a pas ferm amb una de les transformacions més destacades que s’han donat en aquesta ciutat en dècades. Per descomptat, no està tot fet i hem de continuar sent ambiciosos en les polítiques verdes. Per això, aquest govern municipal continuarà fent de la transició ecològica una prioritat indiscutible”, ha conclòs l’edil