L’Ajuntament fa costat a AMACMEC en les seues reivindicacions per a aconseguir una major inversió en la investigació i innovació dels medicaments del càncer de mama

L’Ajuntament fa costat a AMACMEC en les seues reivindicacions per a aconseguir una major inversió en la investigació i innovació dels medicaments del càncer de mama

L’alcalde, Carlos González, acompanyat pel regidor d’Igualtat, Mariano Valera, assisteix a l’acte celebrat a la Plaça de Baix amb motiu del Dia del Càncer de Mama, i felicita l’associació pels seus 24 anys de treball, dedicació i suport a les dones que pateixen aquesta patologia


L’Ajuntament ha donat suport a l’Associació de Dones Afectades per Càncer de Mama d’Elx i Comarca (AMACMEC) en les seues reivindicacions per a aconseguir una major inversió en la investigació i innovació dels medicaments del càncer de mama. L’alcalde, Carlos González, i l’edil d’Igualtat i Drets Socials, Mariano Valera, han assistit a la lectura del manifest pel Dia del Càncer de Mama, que ha sigut realitzada per la presidenta d’AMACMEC, Manuela Agulló, amb motiu d’aquesta efemèride se celebra cada 19 d’octubre.

L’acte, que ha tingut lloc a la Plaça de Baix, ha comptat amb membres de l’Equip del Govern i de la Corporació Municipal, així com d’un centenar de persones. El manifest de la Federació Espanyola de Càncer de Mama (FECMA) posa el focus en la necessitat de realitzar una major inversió en la investigació i innovació dels medicaments amb la finalitat de millorar els índexs de supervivència dels pacients, un sistema nacional de salut pública i gratuïta i l’accés immediat a nous fàrmacs.

La presidenta d’AMACMEC, Manuela Agulló, aclareix que l’objectiu principal és conscienciar, sensibilitzar i aconseguir que les dones accedisquen a les campanyes de detecció precoç promogudes pel Sistema Nacional de la Salut

L’alcalde ha mostrat el seu suport a les reivindicacions del col·lectiu i ha felicitat l’associació pels seus 24 anys de treball, dedicació i suport les dones que pateixen aquesta patologia.

“Som conscients que darrere de cada reivindicació hi ha raons de pes que nosaltres secundem amb determinació i amb sinceritat, i que cal invertir més en investigació, ja que és la clau per a l’avanç dels fàrmacs i d’altres respostes enfront del càncer”, ha declarat l’alcalde.

El Manifest 2022 reitera la importància d’atendre les necessitats de les dones amb càncer de mama mitjançant atenció integral, informació sobre l’alimentació adequada, fisioteràpia, assistència psicosocial, activitat física adaptada i assessorament legal sobre possibles incapacitats.

Mariano Valera ha manifestat la intenció de l’Ajuntament de sumar-se a les reivindicacions i participar en la carrera el 27 de novembre.

“FECMA i les 47 associacions federades recordem el 19 d’octubre, Dia Internacional del Càncer de Mama, en totes les seues fases, amb l’objectiu de conscienciar, sensibilitzar i aconseguir que les dones accedisquen a les campanyes de detecció precoç promogudes pel Sistema Nacional de la Salut”, ha declarat Agulló.