L’Ajuntament i l’Associació d’Amics de Sant Crispí reprenen la celebració de la romeria i dels actes en honor al sant

L’Ajuntament i l’Associació d’Amics de Sant Crispí reprenen la celebració de la romeria i dels actes en honor al sant

El Centre de Congressos acollirà el pregó el pròxim 17 d’octubre a càrrec del vicepresident d’AVECAL, Tomás Antón, on es reconeixeran personalitats del sector amb la finalitat de donar major rellevància a l’acte del patró dels sabaters


L’edil de festes, Mariola Galiana, al costat del president de l’Associació Amics de Sant Crispí, Juan Manzano i la vicepresidenta María Dolores Vilella, han anunciat els actes en honor a Sant Crispí, patró dels sabaters, que es reprendran amb total normalitat després de dos anys sense romeria a causa de la pandèmia.

Galiana ha destacat la importància de continuar impulsant la festa per part de l’Ajuntament, ja que Sant Crispí és una celebració molt estimada pels il·licitans i les il·licitanes que solen acudir de manera massiva a la romeria. Donades les circumstàncies d’aquests dos anys anteriors, es preveu que hi haja una major afluència de públic tant a la romeria, com a l’ermita durant tot el dia per a arreplegar les tradicionals xinxetes del sant.

Els actes preparats començaran el 17 d’octubre amb el pregó a càrrec de Tomás Antón, vicepresident d’AVECAL (Associació Valenciana d’Empresaris del Calçat) que es durà a terme al Centre de Congressos. Enguany com a novetat, a més de la lectura del pregó, es reconeixeran personalitats del sector del calçat.

El dia 22 d’octubre tindrà lloc l’ofrena floral des de la plaça de Barcelona a la parròquia Mare de Déu i el diumenge 23 al matí començarà la tradicional romeria, en la qual enguany i de manera extraordinària participarà la imatge de la Verge de l’Assumpció en commemoració del 650 aniversari de la troballa de la imatge al Tamarit. En arribar a l’ermita tindrà lloc la missa de campanya en honor al patró que rebrà milers de visites fins a les 19.00 hores, quan es tancarà l’ermita.

La regidora de Festes, Mariola Galiana, informa que “l’Ajuntament ha condicionat els voltants de l’ermita perquè tots els il·licitans puguen gaudir de l’ esperada romeria i del mercat ambulant”

Així mateix, la regidora de festes ha informat que “l’Ajuntament ha condicionat els voltants de l’ermita perquè tots els il·licitans puguen gaudir d’aquesta esperada romeria i del mercat ambulant, a més de col·laborar amb l’Associació d’Amics de Sant Crispí en les necessitats que els actes organitzats requereixen perquè tot es desenvolupe amb l’esplendor que una data tan estimada i tradicional per als il·licitans i les il·licitanes mereix”.

Per part seua, Juan Manzano ha agraït l’Ajuntament i especialment la Regidoria de Festes, els mitjans i aportacions perquè la celebració del patró dels sabaters continue sent un esdeveniment i una tradició assenyalada en el calendari festiu d’Elx.