L’Ajuntament porta una exposició a sis instituts perquè l’alumnat trenque amb els estereotips sobre el poble gitano

L’Ajuntament porta una exposició a sis instituts perquè l’alumnat trenque amb els estereotips sobre el poble gitano

L’IES Sixto Marco ha sigut el primer a acollir la mostra que es va inaugurar a Les Clarisses l’any passat i que ara continuarà pels centres educatius Cayetano Sempere, Nit de l’Albà, Monserrat Roig, Misteri d’Elx i Tirant lo Blanc


L’Ajuntament d’Elx, en col·laboració amb les associacions Ensenyaments amb Gitanos i Sastipen Talí, ha traslladat una exposició a sis instituts perquè l’alumnat trenque amb els estereotips sobre el poble gitano. L’IES Sixto Marco ha sigut el primer a acollir la mostra que es va inaugurar a Les Clarisses l’any passat sota el títol “Història i cultura del Poble Gitano” i que ara continuarà durant dos mesos pels centres educatius Cayetano Sempere, Nit de l’Albà, Monserrat Roig, Misteri d’Elx i Tirant lo Blanc.

La regidora d’Educació, María José Martínez, ha visitat el centre educatiu acompanyada del representant de l’Associació d’Ensenyants amb Gitanos, Xavier Lluch, el president de l’Associació Satispen Talí, Miguel Amador, el director de l’IES Sixto Marco, Alfredo García, i a la vicedirectora, María Durá.

“Amb aquesta iniciativa des de la Regidoria pretenem acostar a la comunitat educativa la història del poble gitano i els seus costums i valors amb la finalitat d’eliminar els prejudicis cap al col·lectiu”, ha afegit l’edil.

L’exposició, que naix amb la intenció de portar a l’alumnat del sistema educatiu i a la ciutadania en general la informació real i documentada de la història del poble gitano, estarà fins demà a l’IES Sixto Marco, i continuarà del 24 d’octubre al 4 de novembre al Cayetano Sempere; del 7 a l’11 de novembre al Nit de l’Albà; del 14 al 18 novembre al Monserrat Roig; del 21 al 25 de novembre al Misteri d’Elx; i, finalment, del 28 de novembre al 2 de desembre, al Tirant lo Blanc.

La regidora d’Educació, María José Martínez, visita el centre educatiu acompanyada del representant de l’Associació d’Ensenyants amb Gitanos, Xavier Lluch, i el president de l’Associació Satispen Talí, Miguel Amador

Per part seua, Lluch ha manifestat que l’objectiu és reconéixer i legitimar la història del poble gitano. La mostra consta de 17 panells que reflecteixen, entre altres aspectes, els orígens, les persecucions, les vivències dels gitanos durant la II República o la Guerra Cívil i el règim franquista, la cultura, l’idioma i el flamenc com a tret cultural, la comunitat gitana en l’actualitat o el rol de la dona gitana.

A més, l’exposició va acompanyada d’un dossier que alimenta tot el contingut i una guia didàctica. Tot el material i la documentació de l’exposició està disponible en la pàgina web aecgit.org. En aquesta plataforma els interessats podran visualitzar un quadern d’activitats amb tota la informació sobre la història i la cultura gitana.