L’Ajuntament promociona la Setmana Santa il·licitana en una trobada de joves confrares que se celebra a Ceuta

L’Ajuntament promociona la Setmana Santa il·licitana en una trobada de joves confrares que se celebra a Ceuta

La Regidoria de Festes, en col·laboració amb la Junta Major de Confraries i Germandats i Joventut Confrares, dona suport a la presència de 40 joves a la ciutat autònoma aquest cap de setmana


La Regidoria de Festes col·labora al costat de la Joventut Confrare i la Junta Major de Confraries i Germandats d’Elx en el Congrés Nacional de Joves de Germandats i Confraries de Ceuta, que se celebrarà els dies 14, 15 i 16 d’octubre a la ciutat autònoma. La jornada es realitzarà amb la finalitat de donar a conéixer les tradicions i costums d’altres ciutats, i alhora promocionar i compartir com és la Setmana Santa d’Elx.

L’edil de Festes, Mariola Galiana, ha assenyalat que “durant el cap de setmana aquest grup de joves participarà en taules redones, xarrades i tallers amb joves pertanyents a confraries de tota Espanya. Allí mateix, tindran un estand on promocionaran la ciutat mitjançant la seua Setmana Santa, on a més d’intercanviar opinions i inquietuds amb altres joves donaran a conéixer a les quasi 600 persones que acudiran a la trobada la singularitat i la importància de les tradicions culturals, com ara el Diumenge de Rams, la solemne Trencà del Guió o l’acolorit Diumenge de Resurrecció amb la magnífica processó de les Al·leluies”.

L’edil Mariola Galiana destaca que els participants en aquest esdeveniment donaran a conéixer la singularitat de tradicions culturals com el Diumenge de Rams o la processó de les Al·leluies

Així mateix, l’edil de Festes ha destacat que “la Setmana Santa il·licitana és una de les commemoracions més importants de la Comunitat Valenciana, i que la presència de la delegació il·licitana corrobora el compromís i la implicació dels joves en aquesta manifestació cultural tan arrelada a la ciutat”.

Per part seua, el president de la Junta Major, Joaquín Martínez, agraeix la implicació de l’Ajuntament amb la Setmana Santa, especialment amb els joves, que ha col·laborat amb el desplaçament de la delegació il·licitana fins a Ceuta.

El responsable de Joventut Confrare, Roberto García, ha mostrat la seua gratitud, ja que és el segon any que rep aquesta col·laboració; es mostra satisfet perquè la delegació augmenta a poc a poc en nombre de persones i espera que aquesta experiència servisca per a augmentar la participació dels joves en la Setmana Santa.