L’Ajuntament reforça el dispositiu especial del pont de Tots Sants amb 64 efectius entre Protecció Civil, sanitaris i Policia Local

L’Ajuntament reforça el dispositiu especial del pont de Tots Sants amb 64 efectius entre Protecció Civil, sanitaris i Policia Local

El regidor de Seguretat, Ramón Abad, destaca que “l’objectiu que es persegueix és evitar aglomeracions, a més de garantir la seguretat viària i ciutadana de totes les persones que assistisquen als cementeris”


El dia de Tots Sants estarà reforçat pels serveis de seguretat, sanitat, neteja i transports per a facilitar les visites de les persones que acudeixen als cementeris Nou i Vell d’Elx. El dispositiu especial de seguretat, que començarà el 29 d’octubre i s’estendrà fins al 2 de novembre, estarà format per 64 persones de les quals 16 formen part de l’agrupació de voluntaris de Protecció Civil, 8 són tècnics sanitaris i 40 agents de la Policia Local. Segons ha explicat el regidor de Seguretat Ciutadana, Ramón Abad, “l’objectiu que es persegueix és evitar aglomeracions, a més de garantir la seguretat viària i ciutadana de totes les persones que assistisquen als cementeris”.

Abad ha informat també que en la matinada del 31 octubre es farà una vigilància especial a aquests cementeris per a evitar visites inesperades.

Horaris cementeris

Per part seua, el regidor de Cementeris, Héctor Díez, ha assenyalat que com a novetat enguany s’han suprimit les restriccions principals que l’any passat es van implementar a causa de la incidència de la pandèmia per la Covid-19. No obstant això, ha recomanat escalonar visites, evitar les hores de majors aglomeracions i, en el cas d’acudir amb vehicle privat, utilitzar els aparcaments dissuasius que l’Ajuntament senyalitza amb motiu d’aquesta festivitat. En aquest cas el dispositiu tindrà lloc del 29 d’octubre a l’1 de novembre. L’edil ha alertat del canvi d’horari que es produirà el dissabte al diumenge per a acudir abans que es vaja el sol per qüestions d’il·luminació. L’horari d’obertura d’ambdós cementeris serà ininterromput des de les 7.00 fins a les 19.00 hores.

Aparcaments

En el cas del Cementeri Nou, Díez ha explicat que, tal com és habitual, es recomana acudir a l’aparcament exterior i accedir caminant al lloc. Mentrestant, al Cementeri Vell s’aconsella utilitzar l’aparcament oest del jardí de la memòria a les víctimes de la Covid, a l’encreuament dels carrers Jacarilla i l’avinguda de la Llibertat, que s’adequarà específicament per a l’accés als cementeris. Encara així, l’edil ha recordat que existeix un gran nombre d’aparcaments als carrers Rojals, Catral, Benijòfar o Formentera del Segura. “Vies que habitualment no tenen molts vehicles i que a penes estan a 20 metres del cementeri”.

L’edil de Cementeris, Héctor Díez, demana escalonar visites, evitar les hores de més aglomeracions i, en el cas d’acudir amb vehicle privat, utilitzar els aparcaments dissuasius senyalitzats pel Consistori

A més, davant les obres que s’estan duent a terme al jardí memorial de les víctimes de la covid, les tendes de flors es traslladaran també al carrer per als vianants que hi ha entre el cementeri i l’aparcament del carrer Jacarilla.

Actualització dades

Héctor Díez també ha aprofitat per a recordar a familiars de difunts, sobretot de concessions molt antigues, que han d’actualitzar les dades per a una millor gestió dels nínxols. “És necessari posar-se en contacte a través del 010 amb la Regidoria de Cementeris per a actualitzar dades per a poder realitzar una gestió administrativa més eficaç arribat el moment”, ha assenyalat l’edil.

Neteja

D’altra banda, Díez ha informat que es farà un reforç molt important de contenidors i papereres als entorns d’ambdós cementeris. En aquest sentit, l’edil ha demanat la col·laboració de la ciutadania perquè els cementeris es troben en les millors condicions.

Transport Públic

La regidora de Mobilitat, Esther Díez, també ha destacat que s’establirà un horari especial amb motiu d’aquesta festivitat. En el cas del cementeri vell els ciutadans podran accedir del 29 octubre a l’1 de novembre amb les línies G, I, K1 i K2 i L en horari de 7.00 a 22.30 hores. Quant al cementeri nou, els interessats podran acudir amb la línia CN.

El dissabte, 29 d’octubre, prestarà servei de 10.00 a 12.10 i de 15.30 a 17.20 hores.

La regidora de Mobilitat, Esther Díez, informa de les diferents línies que s’habilitaran i del servei especial d’autobusos urbans fins als cementeris de barris i pedanies

El diumenge i el dilluns aquesta línia prestarà també servei en horari de 8.30 a 18.30 hores mentre que el dimarts, 1 de novembre, també serà el mateix horari, però amb freqüència de 10 a 20 minuts perquè aquest dia estaran especialment reforçades aquestes línies.

La regidora ha indicat que els dies 30,31 i 1 s’anul·len les parades 289, 290 i 291 a l’entorn del cementeri i es traslladen a parades dins del recinte del Cementeri Nou. També els ciutadans podran gaudir d’un servei especial d’autobús gratuït des de la Parròquia de la Immaculada Concepció de Torrellano fins al Cementeri de la pedania. El dia 30, 31 i 1 les eixides seran a les 9.30, 10.30, 11.30 12.30, 13.30, 16.30, 17.30 i 18.30 hores. I el dia 1 de novembre l’autobús eixirà una hora abans respecte a la resta de dies per a garantir aquesta connexió amb la mobilitat sostenible.

Seguretat posa en marxa un dispositiu especial per a Halloween

Amb motiu de la festivitat de Tots Sants i la cada vegada més estesa la festa de Halloween, la Regidoria de Seguretat Ciutadana posarà en marxa un dispositiu especial en coordinació amb els agents de la Policia Local durant la nit del 31 d’octubre per a previndre el consum massiu de l’alcohol, així com per a evitar danys en mobiliari i espais públics. Segons ha explicat l’edil de l’àrea, Ramón Abad, en total 34 efectius de la Policia Local vetlaran per la seguretat en col·laboració de la Brigada Territorial de Policia Comunitària, els equips de seguretat i la Unitat de Mitjans Aeris que a través dels drons podrà fer una especial vigilància a les places i als parcs del municipi amb la finalitat d’evitar incidents entre els joves que es concentren en aquests espais.