L’Ajuntament trau a concurs l’obra del nou Centre d’Assistència Sanitària de la Marina i la creació de l’Hort Urbà de Travalon

L’Ajuntament trau a concurs l’obra del nou Centre d’Assistència Sanitària de la Marina i la creació de l’Hort Urbà de Travalon

El portaveu de l’Equip de Govern, Héctor Díez, ha informat que hui s’ha aprovat definitivament prorrogar l’exempció de les taxes a l’hostaleria i a la venda no sedentària per al pròxim exercici 2023


La Junta de Govern Local ha acordat traure a concurs públics dos importants actuacions com ara la creació d’un hort urbà a l’hort de Travalon Alt i la construcció del nou centre assistencial de la Marina. Així ho ha explicat el portaveu de l’Equip de Govern, Héctor Díez.

L’edil ha explicat que dins de l’estratègia de fons europeus que està desenvolupant l’Ajuntament ha eixit a concurs la conversió de l’hort de Travalon Alt en un hort urbà, després dels bons resultats obtinguts en la creació dels horts urbans de Cuerna i l’hort de Felip.

“Estem parlant d’un hort tradicional amb una superfície entorn de 50.000 metres quadrats que s’enclava en una parcel·la de forma triangular i que volem reconvertir en hort urbà a través d’un clos específic, dotat de zones d’ombra, reparació sistema de reg, alhora que el dotarem també de les instal·lacions d’acord amb les necessitats que hem detectat, com és el cas d’hivernacles, millores d’accessibilitat o zones de compostatge”, ha indicat el regidor, que ha aclarit que es crearan 209 microparcel·les de cultiu perquè siguen els veïns i les associacions els qui puguen disposar d’aquestes.

El pressupost de licitació és de 368.000 euros, un termini d’execució de quatre mesos i és finançat al 50% per l’Ajuntament d’Elx i la resta per fons europeus.

Una altra actuació important per al Govern Municipal que ha eixit a concurs és el projecte de nou Centre d’Assistència Social primària de la pedania de la Marina. “Aquesta pedania té cada vegada unes necessitats més importants i una d’aquestes és el consultori mèdic”, ha dit Díez, que ha recordat que “fins ara el consultori mèdic estava als locals de les antigues escoles, però necessitava d’un nou enclavament per a millorar l’atenció als veïns i veïnes. Per això, l’Ajuntament fa uns mesos va comprar el local annex al centre social de 200 metres quadrats (avinguda de l’Alegria, 66) amb la finalitat que s’adeqüara per a albergar aquest Centre d’Assistència Social Primària”.

Amb aquest projecte es pretén la construcció de cinc consultes mèdiques, sala d’espera, recepció, magatzems, lavabos adaptats per als usuaris i zona per al personal mèdic. “Amb aquesta actuació fem un pas més en el nostre compromís ferm amb els veïns de la Marina per a reforçar l’assistència sanitària primària a la pedania i que estiga en un enclavament més cèntric d’acord amb les necessitats de veïns i veïnes”. L’obra ix per 286.000 euros i un termini d’execució de cinc mesos.

També ha eixit a concurs públic el contracte del servei d’envelliment actiu de l’Ajuntament d’Elx. Unes activitats impulsades des de la Regidoria de Política de Majors i des de la de Drets Socials amb la finalitat d’afavorir l’envelliment saludable. Ix a concurs per 40.800 euros a l’any i un termini d’un any prorrogable per un altre més. “Consisteix a dur a terme una sèrie d’accions dirigides als majors de 60 anys amb el propòsit d’afavorir que realitzen activitats diàriament com ara exercici físic, cursos d’alfabetització digital i benestar emocional, meditació, relaxació o mindfulness”, ha assenyalat el portaveu.

Cantines dels poliesportius de l’Altet i d’Altabix

També ixen a contracte públic les cantines del poliesportiu d’Altabix i del poliesportiu de l’Altet. Tota la informació sobre aquest tema es pot consultar en la seu electrònica de l’Ajuntament d’Elx.

Millora en la neteja de col·legis

La JGL ha procedit a proposar adjudicatària del contracte de neteja d’edificis públics i col·legis. “Un contracte que porta aparellada la neteja de totes les instal·lacions municipals, excepte les d’Esports, i que inclou la neteja de 39 col·legis del terme municipal d’Elx. El contracte ha eixit per 3,1 milions d’euros, un termini d’execució de cinc anys i el procés de licitació ha finalitzat amb la proposta com a primer classificat de la UTE formada per FCC i Construccions i Serveis P. Selva”, ha assenyalat Díez, que ha informat aquest plec de condicions porta aparellada les prestacions dels dos contractes de neteja que té l’Ajuntament i que fan referència a la neteja de col·legis, que dona lloc a la neteja setmanal de les aules, dels lavabos dels patis a mitjan matí, així com introduir més neteges extraordinàries durant les aturades estivals. D’altra banda, s’ha procedit al fet que determinades instal·lacions municipals que fins ara no formaven part del contracte s’incloguen en aquest”.

A partir d’ara, la primera classificada tindrà un termini de deu dies per a aportar la documentació i formalitzar el contracte.

Llicència per a una planta fotovoltaica a Perleta

En l’àrea d’Urbanisme s’han concedit un total de sis llicències d’obres entre les quals destaca l’atorgada per a la construcció d’una planta fotovoltaica a la pedania de Perleta amb una potència de 3 megavats en una parcel·la de 52.900 metres quadrats.

Exempció taxa de taules i cadires

Héctor Díez ha explicat que s’ha aprovat definitivament prorrogar l’exempció de les taxes a l’hostaleria i a la venda no sedentària per al pròxim exercici 2023, la qual cosa suposarà a aquests sectors un estalvi de prop de 800.000 euros pel pagament de la taxa de taules i cadires. “Una iniciativa que forma part dels propòsits del Govern Municipal dins de l’estratègia de moderació fiscal per a l’exercici 2023 amb la finalitat de continuar fent costat a les petites empreses”, ha assenyalat el regidor.