L’alcalde confirma que Elx se suma a la iniciativa del Consell de finançar el transport urbà gratuït per als menors de 30 anys

L’alcalde confirma que Elx se suma a la iniciativa del Consell de finançar el transport urbà gratuït per als menors de 30 anys

“Em sembla una magnífica iniciativa que té dos avantatges, que són descarregar econòmicament les famílies d’eixa partida del pressupost familiar i promocional el transport col·lectiu, que és una manera de contribuir a descarbonitzar la mobilitat”, assegura Carlos González


L’alcalde d’Elx, Carlos González, ha confirmat durant la visita del president de la Generalitat, Ximo Puig, a Elx, que l’Ajuntament il·licità dona suport i se suma a la iniciativa del Consell de finançar el transport urbà gratuït per a joves de fins a 30 anys.

“Em sembla una magnífica iniciativa que té dos avantatges. El primer és descarregar econòmicament les famílies d’eixa partida del pressupost familiar que és el transport col·lectiu en una situació econòmica complexa com la que estem travessant i, d’altra banda, promocionar el transport col·lectiu que és una manera de contribuir a descarbonitzar la mobilitat”, ha destacat l’alcalde.

González ha anunciat que a partir d’aquest moment treballarà amb la regidora de Mobilitat Urbana, Esther Díez, i amb la de Gestió Tributària, Patricia Macià, per a “poder implementar al més prompte possible aquesta mesura que considerem que és molt positiva ja que millora l’accés de les classes mitjanes i, especialment, dels joves al transport col·lectiu”.


 

Cal destacar que aquesta nova iniciativa de la Generalitat conviurà amb el 30% de descompte addicional en tot en transport públic de la Generalitat, que també té vigència fins al 31 de desembre, i que està dirigida al conjunt de la població valenciana.

En conjunt, des de principis d’any el Govern Valencià ha sigut pioner a fomentar mesures d’estalvi en el transport públic que contribueixen a alleujar l’economia familiar i a descarbonitzar les ciutats.

L’alcalde recorda que, gràcies a la bateria de mesures anunciades en matèria de transports, actualment el transport públic autonòmic és el més econòmic de tota Espanya.