L’alcalde defineix en la gala de Premis Alfil la candidatura d’Elx a ser seu de l’Agència Espacial Espanyola com a “palanca per a la innovació a la província”

L’alcalde defineix en la gala de Premis Alfil la candidatura d’Elx a ser seu de l’Agència Espacial Espanyola com a “palanca per a la innovació a la província”

Carlos González i el regidor de Promoció Econòmica, Carles Molina, assisteixen a l’acte que va tindre lloc a la Institució Firal Alacantina (IFA) amb més de 250 assistents, on es va reconéixer l’aposta d’estratègies amb sentit que defineixen la direcció actual del sector terciari


L’alcalde, Carlos González, va definir a la gala de la X edició dels Premis Alfil 2022 la candidatura d’Elx a ser seu de l’Agència Espacial Espanyola com a “palanca per a la innovació a la província”. El regidor il·licità, acompanyat del regidor de Promoció Econòmica, Carles Molina, va assistir a l’esdeveniment que es va celebrar a la Institució Firal Alacantina (IFA) amb més de 250 assistents, entre aquests, el president de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón, i els principals dirigents d’organitzacions empresarials com Salvador Navarro, president de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV); Joaquín Pérez, president de CEV Alacant; Carlos Baño, president de la Cambra d’Alacant; Nacho Amirola, president de l’Institut d’Estudis Econòmics de la Província d’Alacant (Ineca) i els vicerectors d’Investigació de la Universitat d’Alacant i la Universitat Miguel Hernández, Juan Mora i Luis Orozco, respectivament.

González va destacar la importància d’afavorir la innovació empresarial i va posar en relleu alguns projectes que s’estan executant al municipi com ara l’ampliació d’Elx Parc Empresarial amb més de 600.000 euros, el Learning Factory, el Centre d’Investigació sobre l’Envelliment que estarà a l’entorn d’IFA o la iniciativa per a ser la seu de l’Agència Espacial Espanyola.

“Estem posant en marxa un conjunt d’iniciatives que estan encaminades a atraure inversió, talent i a afavorir aquesta innovació que és absolutament necessària per a millorar la competitivitat de les nostres empreses”, va assenyalar l’alcalde.

L’acte va ser organitzat per l’associació Terciario Avanzado i va comptar amb el suport de la Diputació d’Alacant, Caixa d’Enginyers, CRC i la Institució Firal Alacantina.

Pedro Fernández, president de Terciario Avanzado, va realitzar una intervenció en la gala per a donar suport al sector terciari i va defensar el teixit empresarial i els interessos de la província.

Els premis

El premi especial va ser per a Stoller Europe per ““Mesa para a 3”, de la mà de Grupoidex, una impactant campanya que naix per a sensibilitzar sobre l’escassetat d’aliments.

The Hoff Brand, proposta de PwC, va ser premiada per la seua “gran expansió del negoci amb un creixement que ha multiplicat per deu la seua facturació en dos anys”. Martinelli, proposta de Grupoidex, pel seu projecte “El zapatero más grande del mundo”.

Els guardons van ser per a Stoller Europe, Martinelli, Hotels RH, The Hoff Brand, Ajuntament de Dénia, Carros de Foc, Nax, Indem Pharma Packaging, Pérez Cerdá i Face2Travel

També va rebre reconeixement l’Ajuntament de Dénia, proposta de Templa Consulting, pel seu “Pla Director Turístic Intel·ligent”. A més, Carros de Foc, proposta d’Assessoria Serrano i Reca, es va emportar el guardó per la seua “Trajectòria internacional”.

Hotels RH, proposta d’Enees Consultores, pel seu projecte “Persones, l’excel·lència al servei del client”.

Nax Solutions, proposta de Devesa&Calvo, pel seu “Projecte innovador d’agricultura amb satèl·lits”.

Inden Pharma, proposta de Coberta Solar, pel seu projecte “Autoconsum i estalvi energètic, petjada de carboni”.

Pérez Cerdà Plàstics, proposta d’iPYC, pel seu projecte de “Digitalització de la planta productiva”.

Face2travel, proposta d’Eulen, per “millorar els processos operatius als hotels mitjançant biometria facial”.