L’alcalde destaca en la trobada de dones rurals l’augment de la seguretat al camp amb la creació de la Unitat Rural de Seguretat

L’alcalde destaca en la trobada de dones rurals l’augment de la seguretat al camp amb la creació de la Unitat Rural de Seguretat

El regidor il·licità, Carlos González, acompanyat pel regidor de Desenvolupament Rural, Felip Sànchez, i pel regidor d’Igualtat, Mariano Valera, visita la Finca de l’‘Agricultora de l’Any’, Clara Guilló, per a commemorar el Dia Internacional de les Dones Rurals i donar suport al seu treball en el sector agrícola


La Federació de les Dones i Famílies de l’Àmbit Rural (AMFAR) juntament amb el suport de l’Ajuntament d’Elx han commemorat el treball de les dones en el sector agrari. L’alcalde, Carlos González, acompanyat per Felip Sànchez, regidor de Desenvolupament Rural, i per Mariano Valera, regidor d’Igualtat, Drets Socials i Polítiques Inclusives, així com per membres de l’Equip de Govern i de la Corporació Municipal, han donat suport a les dones del Camp d’Elx en una trobada a la Finca de la ‘Agricultora de l’Any’, Clara Guilló, que s’ha celebrat amb motiu del Dia de les Dones Rurals, que es commemora el 15 d’octubre. Amb motiu d’aquesta efemèride, desenes de persones han realitzat una visita a l’hivernacle i han participat en una degustació de tomaques.

“L’objectiu d’aquesta jornada és visibilitzar la importància de la dona per al desenvolupament agrari, on juga un paper fonamental que volem reconéixer”, ha destacat el regidor il·licità, que ha visitat l’hivernacle i l’ha qualificat com “una explotació intensiva, rendible i familiar i tot un exemple d’una bona pràctica agrària liderada per una dona”.

Per part seua, Tere Antón ha denunciat la falta de mitjans amb què es troba la dona que viu al sector agrícola i, per a això, sol·licita la construcció de guarderies i col·legis al medi rural per a la conciliació laboral. Així mateix, la presidenta d’AMFAR ha reclamat millorar les comunicacions per a reduir l’aïllament i incrementar la seguretat al camp. Antón ha incidit també que s’agilite la burocràcia a l’hora de contractar persones que treballen al camp ja que, segons ha explicat, és pràcticament impossible contractar persones espanyoles i quan es vol contractar estrangers, és molt “farragós” arreglar-los els papers.

Quant a les reivindicacions, González ha destacat que s’ha intensificat el treball de la Unitat Rural de Seguretat, a més s’ha incrementat la seua plantilla i la seua presència a les pedanies amb l’objectiu de combatre els robatoris.

A més, l’alcalde ha anunciat que es presentarà una moció a la Junta de Govern Local en què se sol·licitarà a les operadores de telefonia mòbil la millora de les comunicacions i de cobertura al Camp d’Elx. “És un problema endèmic que només pot ser solucionat per part de les operadores i des de l’Equip de Govern exigirem major inversió, major xarxa de cobertura i que es resolguen aquests problemes”, ha afegit.

El responsable de l’Equip de Govern assenyala que es facilitaran mesures per a contractar persones i anuncia que s’aprovarà en la Junta de Govern Local una moció en la qual se sol·licitarà a les operadores de telefonia mòbil la millora de cobertura a l’àrea rural

Quant a la mà d’obra, l’alcalde ha assenyalat que mediarà amb la subdelegació del Govern perquè en la mesura de les possibilitats es facilite una tramitació tan senzilla com siga possible per a garantir que els treballadors estiguen en condicions de legalitat i per a buscar una solució a aquest problema.