L’alcalde felicita la Casa Aragonesa per haver integrat en la societat il·licitana la seua cultura i els seus costums

L’alcalde felicita la Casa Aragonesa per haver integrat en la societat il·licitana la seua cultura i els seus costums

Carlos González i la regidora de Festes assisteixen al festival folklòric amb el qual la comunitat aragonesa a Elx ha posat el fermall d’or a les celebracions amb motiu del Dia del Pilar


El Gran Teatre ha acollit el gran festival folklòric amb el qual la comunitat aragonesa a Elx celebra el dia de la seua patrona, la Verge del Pilar.

L’alcalde d’Elx, Carlos González, la regidora de Festes, Mariola Galiana, la regidora de Cultura, Marga Antón, i membres de la Corporació han assistit a aquest festival organitzat pel Centre Aragonés d’Elx, amb el seu president Javier Jarque al capdavant.

El Gran Teatre s’ha omplit per a gaudir de dues hores de folklore en les quals s’ha realitzat un recorregut per les jotes de les tres províncies aragoneses.

El fandango de Rubielos de Mora, Gigantes y Cabezudos, Coro de Repatriados, Andorrana, Jota Vieja, Rondalla de Celos o la Jota de los Mantones són només algunes de les peces amb les quals el grup de ball i el grup de cant han delectat els assistents.

L’alcalde, en la seua intervenció, ha felicitat tots els aragonesos en la celebració del seu Dia Gran. El regidor ha destacat el paper que ha jugat la comunitat aragonesa en el desenvolupament de la ciutat i ha posat en valor el treball que desenvolupa el Centre Aragonés d’Elx des que va iniciar les seues activitats l’any 1980 i es va convertir en “punt de trobada de totes les sensibilitats que tenen en comú l’amor per les tradicions, els costums i la cultura aragonesa”.

“Vull felicitar Javier Tarque i la Casa d’Aragó pel treball que feu per a mantindre viva la vostra cultura i costums i per haver-les integrat en la dinàmica de la societat il·licitana”, ha assenyalat el regidor.

Amb aquest festival de jotes han finalitzat els actes en honor a la Verge del Pilar entre els quals han destacat la ronda-serenata a la Verge de l’Assumpció i Verge del Pilar o la Missa Baturra. Unes festes que han tingut com a jotera major a Sandra Villalobos i a Andrés Brotons com a banderer.