L’Equip de Govern reclama a les operadores que milloren la cobertura de telefonia i el servei de xarxa a les zones rurals

L’Equip de Govern reclama a les operadores que milloren la cobertura de telefonia i el servei de xarxa a les zones rurals

El portaveu de l’Equip de Govern, Héctor Díez, ha aclarit que es tracta que les companyies prenguen mesures per a poder garantir uns serveis de qualitat en les telecomunicacions al Camp d’Elx


La Junta de Govern Local ha acordat reclamar a les diferents operadores millorar la cobertura telefònica en zones de Camp d’Elx a causa de la dificultat que tenen actualment per a accedir a una connexió de qualitat en pedanies allunyades del centre. Davant això, l’Equip de Govern demana a les operadores que operen al municipi que treballen a solucionar l’escassetat d’amplada de banda i serveis d’accés a la xarxa.

El regidor de Serveis Municipals, Héctor Díez, ha expressat que “la Junta ha proposat a les empreses de telefonia mòbil que prenguen mesures per a poder garantir uns serveis de qualitat d’accés a la xarxa als veïns que viuen a les pedanies més allunyades del centre històric”.

Per a això, s’ha proposat que en els futurs plans d’implantació i millora d’infraestructura al municipi prioritzen, sobretot, a aquelles zones allunyades del centre que tenen més dificultats per a poder accedir a un bon servei de xarxa, telefonia mòbil i amplada de banda.

Elx en la convocatòria ‘Ciutat de la Ciència i la Innovació’

L’Ajuntament, a més, ha mostrat el seu compromís amb la innovació i modernització tecnològica i ha aprovat la participació del municipi en la convocatòria 2022 per a l’obtenció de la distinció de ‘Elx com a Ciutat de la Ciència i la Innovació’.

“L’objectiu és reconéixer el treball que està realitzant l’Ajuntament d’Elx al camp de la potenciació de les infraestructures relacionades amb les noves tecnologies, que donen serveis a la millora d’atenció social i estan unides a l’economia sostenible”, ha explicat el portaveu.

Entre els aspectes més destacats que s’inclouen en aquesta proposta d’acord de la Junta de Govern està el propòsit que Elx forme part de la Xarxa Impuls, un conjunt de ciutats espanyoles que aposten per la ciència i la innovació, a més d’accedir a la candidatura per a convertir-se en seu de l’Agència Espacial Espanyola.

“Participarem en aquesta convocatòria com a municipi amb la finalitat de continuar accedint a totes les inversions que tenen a veure amb la modernització dels municipis, posant en valor la gran faena que s’està fent de digitalització i modernització de l’Ajuntament”, ha aclarit Héctor Díez.