Les Clarisses acull fins al 21 d’octubre una exposició sobre el segon centenari de la Diputació d’Alacant

Les Clarisses acull fins al 21 d’octubre una exposició sobre el segon centenari de la Diputació d’Alacant

La mostra ha sigut inaugurada per la regidora de Cultura i Joventut, Marga Antón, i pel diputat Juan de Dios Navarro, i en aquesta es visibilitza la cultura de la comarca


Les Clarisses acull una exposició fins al dia 21 d’octubre amb la finalitat de celebrar el segon centenari de la Diputació d’Alacant. La mostra, ‘Dos-cents anys de la Diputació d’Alacant’, ha sigut inaugurada per l’edil de Cultura i Joventut, Marga Antón, i pel diputat Juan de Dios Navarro, a més de membres de la Corporació Municipal. En aquesta es visibilitza i secunda, a través de llaços de col·laboració i ajudes, molts dels àmbits de la comarca.

La institució provincial s’inaugura en 1822, durant el Trienni Liberal que va acabar de manera momentània amb l’absolutisme de Ferran VII.

L’edil de l’àrea ha convidat la ciutadania a visitar aquesta interessant i divulgativa exposició, que segons ha destacat “ens desgrana la història de la diputació i ens acosta una mica més a conéixer el seu funcionament”.

“En aquesta destaca la cultura, per l’especial aportació i suport que suposa per a la realització de diferents i variades activitats realitzades de manera conjunta, totes aquestes de gran èxit i repercussió per la seua qualitat”, ha afegit.

Els dos-cents anys de la institució provincial es resumeixen en 21 panells per a ressaltar la part històrica de les seues seus, els seus béns mobles o el Butlletí Oficial de la Província (BOP). També es destaquen els serveis que desenvolupa per al foment de la riquesa, el turisme, l’esport, o la conservació del medi ambient i l’aigua.

A més, en nou dels panells es remarca especialment la comarca del Baix Vinalopó i els seus patrimonis històrics.

“La Diputació principalment està creada per a ajudar els xicotets municipis, que moltes vegades no tenen eixe pressupost o eixa importància com ara el municipi d’Elx”, ha aclarit el diputat.