Les Festes de Sant Crispí arranquen amb un emotiu pregó del vicepresident d’AVECAL i de l’empresari il·licità, Tomás Antón

Les Festes de Sant Crispí arranquen amb un emotiu pregó del vicepresident d’AVECAL i de l’empresari il·licità, Tomás Antón

L’alcalde, Carlos González, i la regidora de Festes, Mariola Galiana, assisteixen, acompanyats de responsables de comissions de festes, associacions de veïns i empresaris, a l’acte que ha tingut lloc al Centre de Congressos


La festivitat de Sant Crispí, el patró dels sabaters, ha arrancat al Centre de Congressos amb el pregó del vicepresident de l’Associació Valenciana d’Empresaris del Calçat (AVECAL) i de l’empresari il·licità de l’empresa Calçats Marian, Tomás Antón Tremiño.

El regidor il·licità, Carlos González, i la regidora de Festes, Mariola Galiana, acompanyats de responsables de comissions de festes, associacions de veïns i empresaris, han escoltat amb atenció les paraules d’Antón que, amb el seu discurs, ha efectuat un recorregut sentimental de l’empresa des dels seus començaments fins a l’actualitat.

“Gràcies per aquesta suma de records, sentiments, vivències, impressions i coneixement que ens has transmés, a més d’aquesta força i emotivitat amb la qual ens has comptat quasi cinc dècades de treball en el sector del calçat” ha manifestat l’alcalde, que ha donat l’enhorabona a Antón pel seu pregó i ha qualificat Calçats Marian com una empresa de referència tant a l’àmbit nacional com internacional i ha felicitat els seus treballadors per haver-la convertit en una entitat “moderna i innovadora” que ha sabut afrontar les crisis i dificultats del mercat.

“Alguna cosa que caracteritza al sector és aqueixa capacitat de reinventar-se i és aqueixa resiliència és la que li ha permés eixir de cada crisi més enfortit”, ha destacat el regidor il·licità, qui ha posat en relleu la importància que el sector del calçat ha tingut per a la ciutat. “El calçat ha sigut i és un motor de progrés econòmic i de millora social fonamental per a Elx. El vostre treball ha contribuït a la transformació econòmica, social i urbana que el municipi ha experimentat en aquests anys, i hui malgrat les dificultats el calçat és un dels sectors més sòlids de la nostra ciutat”, ha afegit González.

Després de felicitar-lo, González no ha volgut acabar la seua al·locució sense agrair als empresaris del calçat i els components “el seu treball i la seua passió per un sector essencial hui i demà”.

Antón ha mostrat que per a ell els seus treballadors són un pilar fonamental. “Són el millor exemple per a ensenyar a la joventut de hui dia que ser sabater és una professió digna, interessant i amb molta projecció de futur”, ha afegit el vicepresident d’AVECAL, que també ha mostrat la seua devoció pel sant “que ompli d’il·lusió els il·licitans cada 25 d’octubre i quan ho necessitem sabem que és ací, principalment en les èpoques de crisis”.

El responsable de l’Equip de Govern destaca que “el calçat ha sigut i és un motor de progrés econòmic i de millora social fonamental per a Elx” i agraeix als empresaris del calçat i dels components el seu treball i la seua passió “per un sector essencial hui i demà”

Així mateix, el pregoner ha advocat per la importància d’adaptar-se al canvi i ha convidat les noves generacions a fer-ho alhora que ha recalcat que “l’actitud és la millor arma per a aconseguir l’èxit o el fracàs”.

El president de la Comissió de Sant Crispí, Juan Manzano, que ha animat la ciutadania a viure amb intensitat aquestes festes i a gaudir de la convivència ciutadana, ha entregat una distinció al pregoner de Sant Crispí 2022, Tomás Antón Tremiño.

L’acte, que ha estat conduït per la presentadora Jessica Aniorte, ha comptat també amb la presència de la presidenta d’AVECAL, Marian Cano, i amb més de 200 persones.

Els actes continuaran el dia 22 d’octubre amb l’ofrena floral des de la Plaça de Barcelona a la parròquia Mare de Déu i el diumenge 23 al matí començarà la tradicional romeria, en la qual enguany i de manera extraordinària participarà la imatge de la Verge de l’Assumpció en commemoració del 650 aniversari de la troballa de la imatge al Tamarit. En arribar a l’ermita tindrà lloc la missa de campanya en honor al patró que rebrà milers de visites fins a les 19.00 hores, quan es tancarà l’ermita.

Calçats Marian

Calçats Marian inicia la seua marxa en 1974 quan el seu fundador Tomás Antón comença a fabricar calçat en un modest taller. Hui, a causa de la contínua adaptació a les necessitats d’un mercat en constant evolució, Calçats Marian s’ha convertit en una empresa moderna, dotada de la tecnologia necessària per a afrontar els nous temps, on el disseny i la qualitat són la seua màxima aspiració.

Actualment, la nova generació d’aquesta empresa familiar, unida a un gran equip humà han aconseguit fer de Marian una marca de referència tant en el mercat nacional com internacional, amb presència als principals aparadors i amb un augment de la seua presència en més de 30 països de tot el món.